Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-20-2011, 02:07 AM
Oblivion777's Avatar
Oblivion777 Oblivion777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia, E.U.
Posts: 518
Post HD|C24 Pro Tools Studio Bundle

Hi!

I am currently using 003 Factory with PT9 and the Complete Production Toolkit upgrade.

I am thinking of upgrading to HD|C24 Pro Tools Studio Bundle in the next few months. But I have some questions as how such a system would actually be set-up. What is somewhat confusing to me is that the C24 itself has some I/O's. Then you have the HD boxes with more I/O's. I have read that the new HD I/O's are really great whereas the C24 not so. So what would then you use for recording? How would one connect or cross-connect the system?

And furthermore can you use C24 and the HD boxes as ... erm pardon but the actual term has somewhat slipped my mind now ... as auxiliary buses (or something) - the point is if you want to connect say a Chandler compressor, a Massenburg EQ, etc. (so other hardware components) - how would you "link" these in?

Sorry if this post is somewhat confusing; but I hope you will be able to make some sense out of it and reply.

Thanks for the answers. Cheers!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-20-2011, 02:25 AM
Oblivion777's Avatar
Oblivion777 Oblivion777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia, E.U.
Posts: 518
Default Re: HD|C24 Pro Tools Studio Bundle

By the way: does somebody know if there's a C24 successor planned in the near future? I know there's been some rumours (and only rumours), the NAMM is over and nothing new ... but still it doesn't hurt to ask.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2011, 06:25 AM
Bill Denton Bill Denton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh PA
Posts: 2,644
Default Re: HD|C24 Pro Tools Studio Bundle

Short answer...

The C|24 has 16 stand alone preamps.

You connect the preamp outputs to the HD I/O inputs. Then, some of the HD I/O outputs connect to the monitoring section inputs on the C|24.

It can get a little more complicated than that, but that covers the basics...
__________________
X
Note that all opinions, observations, whatever, in this post are mine, unless I'm being mean or am wrong, in which case it's somebody else's fault. I do not work for Avid (their loss)...my only relationship with Avid is that of a customer (when I'm not too poor to buy stuff, like now)...and that hot administrative assistant...that's more of a "thing" than a "relationship" (that should keep them guessing for a while...)

Just rockin'...what more is there?

Bill in Pittsburgh
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools HDX1 and Avid D-Command ES Studio Bundle for Sale billcarleton Buy & Sell 4 12-02-2012 01:41 PM
June 1-3 Project Studio bundle for only $129! Kirby B. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-02-2010 08:38 AM
New McDSP RTAS Bundle - Project Studio bigbubbaj 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 09-28-2005 12:04 AM
question..users w/ IK Multimedia's STUDIO BUNDLE.. keithl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-20-2004 06:23 PM
N.I. Studio Collection Bundle vocalize 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-24-2002 11:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com