Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-21-2007, 12:10 AM
xodiac xodiac is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 91
Default fruityloops (fl studio) users - bitrate question

from what im seeing here i can export wav files from FL using 16 or 32 bit resolution. why no 24? whether im using FL to create my clicktracks or beats, the LE 7.x software is going to require the imported files to have the same format as the session right? what do you do about this scenario? will LE 7 automatically dither down to the current session format ? what will protools do with an imported wav that doesnt meet the session audio sample or bitrate format?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-21-2007, 06:16 PM
RonB RonB is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 30
Default Re: fruityloops (fl studio) users - bitrate question

I would guess your files would be converted to session format. I import 16 bit files into 24 bit sessions all the time with no problems. Still I'm not sure about 32 bit files, haven't tried that yet.

Peace
Reply With Quote
  #3  
Old 12-22-2007, 12:06 AM
xodiac xodiac is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 91
Default Re: fruityloops (fl studio) users - bitrate question

thanks. thats good to know.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-22-2007, 11:47 PM
JM11 JM11 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 16
Default Re: fruityloops (fl studio) users - bitrate question

I have imported fl to PT and yes pro tools converts it for you.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools BitRate Question. Cayce 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-17-2011 05:08 PM
Bitrate question syed 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 08-04-2007 03:21 AM
Config for 003 question 2 - bitrate drumnow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-08-2007 06:58 PM
question..users w/ IK Multimedia's STUDIO BUNDLE.. keithl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-20-2004 06:23 PM
A quick FruityLoops 3.3 FULL question... GapeOne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-03-2004 10:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com