Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-07-2021, 01:33 PM
bleachbro bleachbro is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Woodland Hills
Posts: 36
Default Dock Fader Upgrade - Possible?

I love using my S3 and Dock. I so wish that Dock fader matched the S3 for quietness and feel. Is there anyone who might know if that fader can be swapped for an S3 fader? Would that work or is it a completely different animal?

Any help appreciated.

:)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2021, 09:43 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,432
Default Re: Dock Fader Upgrade - Possible?

Its exactly the same Alps Fader! Maybe you have a dirty one.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2021, 02:06 AM
bleachbro bleachbro is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Woodland Hills
Posts: 36
Default Re: Dock Fader Upgrade - Possible?

Hey Eddie!

Really?! It's always been "crunchy" sounding in comparison since I took it out of the box back in the day. Customer support told me it was a different fader back then... so if that was wrong I'm excited. So if I purchase a fader part for S3 and install it - it will fit/work in Dock? That would be awesome!

:)

What is the best route for me to purchase the part? Any suggestions?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2021, 02:16 AM
bleachbro bleachbro is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Woodland Hills
Posts: 36
Default Re: Dock Fader Upgrade - Possible?

https://duc.avid.com/showthread.php?t=388859&page=2

So maybe I also got a "grindy" motor mentioned in this thread...

I hope to finally solve this!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-03-2021, 08:41 PM
bleachbro bleachbro is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Woodland Hills
Posts: 36
Default Re: Dock Fader Upgrade - Possible?

Got a new fader for dock (S3 fader) and problem solved! Thanks so much! Took 2 minutes to install. Nice design on the Dock.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dock Fader Problem molivo Avid S1, S3, Dock and Control 0 05-10-2021 08:49 AM
Dock fader is not moving eduy Avid S1, S3, Dock and Control 0 11-29-2019 04:01 PM
First Fader of Artist Mix is stuck to whatever Dock fader is mrtomcat Artist Series 10 08-23-2019 02:51 AM
Fader off on Dock?? KPereira Avid S1, S3, Dock and Control 1 02-13-2017 01:22 PM
Suggestion: Users of S3&Dock together: dock fader becomes 5th VCA master fader bassmagnetic Avid S1, S3, Dock and Control 0 10-01-2016 09:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com