Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-10-2011, 08:18 PM
Soldier69 Soldier69 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Houston, Tx
Posts: 21
Default Need to record live but can't afford venue yet

Hey all, I need to record live but can't afford a venue system yet. Can I get away with running a 003 rack with a Mac book pro, PT 9, etc...? Thoughts, recommendations?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2011, 08:30 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Need to record live but can't afford venue yet

yes/no/maybe?

define:
live
place
size of act
what the end product is to be
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2011, 08:52 PM
Soldier69 Soldier69 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Houston, Tx
Posts: 21
Default

Different venues, houses of worship mainly. Act size is small, no more than 12 channels. Have a 32 channel mixer/ 6 aux. 2 of those are stereo channels. 4 sub groups. Have 1 rack mount fx unit, 1, 2 channel compressor/limiter. Main concern is recording the worship band and getting the messages on tape.. 1 for raw reference recording for band members for improvement purposes, then to later be mix/ mastered. 2 upload messages onto church website. Looking into getting an HHB dual burn to throw into the rack as well.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2011, 08:56 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,313
Default Re: Need to record live but can't afford venue yet

The Presonus digital console should work with PT9 and give you all 24 inputs(they also make a 16 channel version). Firewire to your firewire hard drive and daisy-chain to the Mac.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2011, 09:12 PM
Soldier69 Soldier69 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Houston, Tx
Posts: 21
Default

Albee, the presonus only has 4 aux sends... Need more than that to accommodate monitor mix's as well as fx send and compression assignments
Reply With Quote
  #6  
Old 02-11-2011, 02:40 AM
Soldier69 Soldier69 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Houston, Tx
Posts: 21
Default

I stand corrected, the 24.4.2 has 10!
Reply With Quote
  #7  
Old 02-11-2011, 10:03 AM
Tragic Dog Tragic Dog is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orange County, California
Posts: 254
Default Re: Need to record live but can't afford venue yet

Does your board have direct outs?

if so, try the following:
003, Digimax FS or D8.

Plug the direct outs into the the digimax and 003, then load up pro tools, and create the season. This set up would allow you 16 channels of analogue into the system.

(as always if someone has a better idea or i'm wrong, please tell me)
__________________
Jon Lillie
Behind the Light Productions
PT 10-CPTK-Motu Traveler v1
Mac Pro 2x2.8GHz Quad-Core, 14gigs of ram
Macbook Pro w/Retina Display, 2.3Ghz i7, 16gigs of ram
Reply With Quote
  #8  
Old 02-11-2011, 11:40 AM
Soldier69 Soldier69 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Houston, Tx
Posts: 21
Default

It's doesn't unfortunately
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mixing for live venue fenderrocker General Discussion 2 02-21-2010 11:18 PM
Non venue hd2 for live sound 68topls VENUE Live Sound Systems 2 12-10-2009 04:50 PM
Churches w/ Venue/and Live PT mix Gracetech VENUE Live Sound Systems 7 02-23-2009 11:04 AM
> Live Recording with Venue - What is req'd? Howardk VENUE Live Sound Systems 3 09-10-2008 04:39 PM
TDM recording in a Live Venue Josh Brown Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 08-05-2005 01:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com