Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-05-2008, 05:32 AM
sterndrup sterndrup is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 22
Default routing other audio apps through mbox?

am i correct in assuming that other audio apps like media player cannot be routed through the mbox.

i have looked in the control panel under "sounds" and cannot find this option

i read about the asio wave driver...but not sure. it reads to me like this cannot be done yet. also checked other posts on this issue

i have vista software

thx
Reply With Quote
  #2  
Old 12-05-2008, 07:02 AM
jmitchell1532 jmitchell1532 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Boston, MA
Posts: 764
Default Re: routing other audio apps through mbox?

If you go into the Start Menu of Windows, Control Panel, Audio, you can change the audio driver to the Mbox, but I wouldn't suggest it. I tried it with ITunes and the latency caused songs to sound distorted and choppy. So, if I want to listen to music that isn't in Protools, I plug my headphones into my comp.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-05-2008, 07:12 AM
sbag sbag is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Louisville, Ky. Vest End
Posts: 375
Default Re: routing other audio apps through mbox?

Jmitchell is correct , but the issue with itunes < being choppy > is a known issue and has been known since 7.6 or 7 i forget.


But you can route out of the mbox,
__________________
Gear>
C8, 002, Trigger Finger, Kontrol 49, Apc 40
SW >
Pt 8, Reason 5, Recycle 2.1, Ableton Live Suite 8.02
Plugs >
All Registered plug in's & Vinyl out the wazoo. Mp3 sucks
Reply With Quote
  #4  
Old 12-05-2008, 11:13 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,807
Default Re: routing other audio apps through mbox?

Quote:
i have vista software
Unfortunately there is NO Wavedriver for Vista yet - you can only use your Digidesign hardware for playback from applications that support ASIO.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Routing audio from CoreAudio apps to Pro Tools stargazer macOS 7 05-02-2013 10:55 PM
MBOX is slowing my audio in Final cut and QT Apps (help?) nelsonmay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-12-2008 03:21 PM
MBOX is slowing my audio in Final cut and QT Apps (help?) nelsonmay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-11-2008 09:49 PM
MBox SPDIF I/O w/Third Party Audio Apps? (OSX) Robert George 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-06-2003 07:53 PM
Mbox audio in with apps other than PTLE Mitch Turner 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 04-12-2002 09:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com