Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-20-2002, 10:40 PM
Richard Fairbanks Richard Fairbanks is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: New York, NY
Posts: 1,861
Default Re: little problem with Pt to omf export

You can't, not even if you make every edit exactly on a video frame boundary. They should sound perfectly, however annoying they may be.
__________________
Call me by my real name, "Postman"
Reply With Quote
  #2  
Old 06-20-2002, 10:46 PM
Michael Klinger Michael Klinger is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Los Angeles
Posts: 305
Default Re: little problem with Pt to omf export

hmmm

Perhaps I need to clarify --

I'm only concerned that when I re-import the OMF (just to make sure that it works) for each clip (say thirty clips) there are 2 corresponding one frame clips (60 total) callled "sample accurate edit."

Just wondering why they little files are there and can I set it up my omf export to avoid them?
__________________
Michael Klinger
Tree Falls Post
Los Angeles
(323) 851-0299
mike@tfpost.com
www.tfpost.com
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2002, 12:03 AM
potatohead potatohead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Nicasio, CA, USA
Posts: 192
Default Re: little problem with Pt to omf export

Avids require all audio edits to be on frame boundaries. These machines do not support 'sample-accurate' OMF's.

I think because Digitranslator thinks your OMF is bound for an Avid it is adding these little clips to ensure that the sound edits lands on a frame line.

This is all part of the "Enforce Avid Compatability" option. If you turn this off, Digitranslator should not pad each edit to the nearest frame boundary.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2002, 12:16 AM
Michael Klinger Michael Klinger is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Los Angeles
Posts: 305
Default Re: little problem with Pt to omf export

Thanks for the info. Yes these omfs are headed for an Avid - only re-importing to make sure that they work. So, do you know off hand, if these little files will show up on the Avid side?
__________________
Michael Klinger
Tree Falls Post
Los Angeles
(323) 851-0299
mike@tfpost.com
www.tfpost.com
Reply With Quote
  #5  
Old 06-21-2002, 01:27 AM
potatohead potatohead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Nicasio, CA, USA
Posts: 192
Default Re: little problem with Pt to omf export

Yes, they will appear in the Avid:

http://duc.digidesign.com/cgi-bin/ub...c;f=6;t=000590
Reply With Quote
  #6  
Old 06-21-2002, 01:35 AM
Michael Klinger Michael Klinger is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Los Angeles
Posts: 305
Default little problem with Pt to omf export

I am exporting very basic single track narration record sessions pt5.13 as OMF aif. When I check the omf full circle and import back into PT, I have noticed little one frame clips before and after every narration take labeled as "sample accurate edit" . I have no fades on the clips, and I am not using the auto region fade in/out

How can I avaoid these?
__________________
Michael Klinger
Tree Falls Post
Los Angeles
(323) 851-0299
mike@tfpost.com
www.tfpost.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
export problem GStyle Pro Tools M-Powered (Win) 2 04-24-2006 08:10 PM
MP3 export problem K.B. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-15-2005 01:45 AM
MP3 export problem ...please help Lanois WannaB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 10-05-2005 09:43 AM
problem with mp3 export and btd - help bigdude Pro Tools TDM Systems (Win) 2 01-04-2004 02:43 PM
5.1 MP3 export problem ? Jussi Tegelman Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 10-29-2002 09:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com