Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2004, 07:47 AM
lightning ad lightning ad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: nr manchester, uk
Posts: 334
Default what did i do wrong?

I'm very new to ProTools, and last week i had to create a session to take to a dubbing theatre for final mixing, and i'm hoping someone will be able to tell me where i went wrong.

The original material was imported into PTle 6.2.2 (DVToolkit) via an OMF created in Digital Performer 4.1.

As prompted, I saved the session to a folder on one of my drives. Named the session, etc.

Once i had finished adding the pan automation, I saved everything, and took the drive to the session. I had used the save a copy as...option so i could save the file in the correct format for the mix (PT v5).

When we tried to open the session, PT kept looking for the original OMF file to extract the audio from and completely ignored the 420mb audio files folder that had been created by my PT when the pans were done. Luckily, I had the laptop with me and had a copy of the original OMF file so we could port that across...but why didn't protools use the files that were part of its own session folder?
__________________
adam taylor
video editor/dubbing editor/sound design/motion graphics/compositor
United Kingdom
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2004, 07:57 AM
feliponk's Avatar
feliponk feliponk is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Miami, FL, USA
Posts: 1,241
Default Re: what did i do wrong?

Did you check the Enforce MAC/PC compatibility checkbox?
__________________
Felipe Gonzalez A.
Avid ACSR Elite
Dante Certified
http://felipousismix.wix.com/felipousismix

Open Core Mac Pro OSX Catalina | Windows 11 Pro | ProTools HD 2022.x | Merging HAPI ADA8 | UAD Quad PCIe | Avid Artist Mix | Kali IN-8 | Presonus Temblor 10 | Softube, SSL, Universal Audio, Slate Digital, McDSP, Fabfilter, Plugin Alliance among other plugins
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2004, 09:44 AM
lightning ad lightning ad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: nr manchester, uk
Posts: 334
Default Re: what did i do wrong?

not sure, but as both my system and the dubbing system are running on macs anyway, would i need to do that?
__________________
adam taylor
video editor/dubbing editor/sound design/motion graphics/compositor
United Kingdom
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2004, 10:03 AM
feliponk's Avatar
feliponk feliponk is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Miami, FL, USA
Posts: 1,241
Default Re: what did i do wrong?

No if you're running on the same plattform. Maybe the OMF is looking a missing directory, did you carry the OMFI files folders with you?
__________________
Felipe Gonzalez A.
Avid ACSR Elite
Dante Certified
http://felipousismix.wix.com/felipousismix

Open Core Mac Pro OSX Catalina | Windows 11 Pro | ProTools HD 2022.x | Merging HAPI ADA8 | UAD Quad PCIe | Avid Artist Mix | Kali IN-8 | Presonus Temblor 10 | Softube, SSL, Universal Audio, Slate Digital, McDSP, Fabfilter, Plugin Alliance among other plugins
Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2004, 11:01 AM
lightning ad lightning ad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: nr manchester, uk
Posts: 334
Default Re: what did i do wrong?

Yes, but not on the same drive.

I took it just in case. I did not realise that the Protools would want to refer to the OMF rather than all the audio files that my PT system had created and saved in its session folders when it first opened the OMF.

I'm begining to think there is probably a single button that needed to be selected - i just have no clue which one!!
__________________
adam taylor
video editor/dubbing editor/sound design/motion graphics/compositor
United Kingdom
Reply With Quote
  #6  
Old 01-19-2004, 11:42 AM
Noiz2 Noiz2 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Detroit MI & SF CA
Posts: 1,989
Default Re: what did i do wrong?

You said you did a "save as". If you were making a new stand alone session you should have done a "save session copy in". I think that is what you may have done since you can't change the PT version in a "save as" but ...
What I suspect is that you imported the OMF , and I bet it wasn't consolidated, referancing rather than copying the media files. Second I'm going to guess that poss. when you did the "save session copy in" you chose to referance the files rather than copy them. OR some where in the proscess you ended up with a mix of files say you first imported the OMF with referances realized that this is not what you wanted deleted the tracks and reimported with copy. Your session would then have regions that referanced the OMF, from the first import, that were there but not used...so unless you did a "select unused regions" and then "removed" them from the session, those unused referances would follow you around.
The last question is how do you know it was asking for the OMF files? The file names were probably the same as the ones inside your session, unless you renamed the files (not the regions). PT sometimes looses it's files (especially pre 6). Did you try just pointing the "where's my files" dialog to your audio files folder?
__________________
www.scottkouesound.com
SK
Reply With Quote
  #7  
Old 01-19-2004, 06:43 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,492
Default Re: what did i do wrong?

When you used Save Session Copy In... you should have selected to create new sound files... otherwise there are some limitations imposed when you import originally from an OMF file (like using the pencil tool).

The work-around to ensure that this doesn't happen is to consolidate the tracks that were originally imported from an OMF file.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #8  
Old 01-20-2004, 02:51 AM
lightning ad lightning ad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: nr manchester, uk
Posts: 334
Default Re: what did i do wrong?

Thanks guys, I think i'm beginning to see my error - it will probably all become much clearer next time i need to do this procedure (and I know there are plenty of those coming up soon!)

The original OMF was a consolidated one - I have been unable to get Protools to reference audio files that were from any system other than a Protools one....hence I always create them consolidated.

I know it was looking for the OMF file because of the way i name the Omf. The dubbing mixer haad also tried forcing his system to see the audio files contained within the session but it was determined to use the omf no matter what.

I did do the "save session copy in" method - the one that allows you to specify the session be saved as a v5 session. I probably did not tell it to copy but to reference files - I was thinking that because PT had already created new audio files from the OMF that it meant it would refer to those new files.

Your explanations have been a big help - often the nuances of how a system works with its own files is not explained in manuals and the knowledge only really comes about from dealing with problems !
__________________
adam taylor
video editor/dubbing editor/sound design/motion graphics/compositor
United Kingdom
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wrong file is being played and waveform is wrong jmullins 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-30-2010 01:29 AM
Something is REALLY wrong with my Mac...! KingAce 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 01-23-2010 07:55 PM
What am I doing wrong?!?! a kremer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-29-2005 03:19 PM
Please someone...tell me what I did wrong!!! mikef585 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 06-15-2005 09:26 PM
What Am I Doing Wrong??? Kenny Gioia Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 09-19-2003 07:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com