Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-03-2012, 04:31 PM
jjtarnow jjtarnow is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 49
Default Trying to use Mbox Mini (III Gen) with PT 10.3.2 on my MacBook Pro

I am trying to use my Mbox 3rd Gen Mini with PT 10.3.2 on my MacBook Pro using Mac OS10.8.2. I can't get PT see the Mini (i.e. - Doesn't seem to see the Mini input). I see the Mini as an option in the hardware section but can't get it to work.

Any help would be greatly appreciated...

Thanks very much..

JJ
Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2012, 07:38 AM
lancemcv lancemcv is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Rockland County, NY
Posts: 527
Default Re: Trying to use Mbox Mini (III Gen) with PT 10.3.2 on my MacBook Pro

I guess you have the most recent diver installed? Hold down the n key when launching pro tools and select the mini. You may need to reset your I/O settings to their default settings.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2012, 07:50 PM
jjtarnow jjtarnow is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 49
Default Re: Trying to use Mbox Mini (III Gen) with PT 10.3.2 on my MacBook Pro

I tried that and got:

"The current playback engine does not support a sample rate of 48kHz"

and then,

Could not create a new document because Assertion in "/Volumes/Development/ws.ProTools_10.3.2/AlturaPorts/DFW/MacBuild/../Views/UMenu.MacOS.mm", line 1351



..any other thoughts would be great.

JJ
Reply With Quote
  #4  
Old 11-06-2012, 07:56 AM
lancemcv lancemcv is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Rockland County, NY
Posts: 527
Default Re: Trying to use Mbox Mini (III Gen) with PT 10.3.2 on my MacBook Pro

Does the MBox show up in the macs sound prefs? If not I would do a full uninstall re install of the driver then pro tools.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-06-2012, 11:10 AM
Jeff ONeil Jeff ONeil is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 67
Default Re: Trying to use Mbox Mini (III Gen) with PT 10.3.2 on my MacBook Pro

I'm certainly no expert...and I'm going thru the exact same problem right now.

But I did notice that when you click on the Avid Mini Mbox icon in system preferences the sample rate can be changed for the device. Maybe that's part of the problem???
Reply With Quote
  #6  
Old 12-14-2012, 07:53 AM
legalassassinzent legalassassinzent is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: atl
Posts: 1
Default Re: Trying to use Mbox Mini (III Gen) with PT 10.3.2 on my MacBook Pro

did u ever get that problem resolved because i had a similar problem like that that i resolved
Reply With Quote
  #7  
Old 12-14-2012, 08:22 AM
Jeff ONeil Jeff ONeil is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 67
Default Re: Trying to use Mbox Mini (III Gen) with PT 10.3.2 on my MacBook Pro

Quote:
did u ever get that problem resolved because i had a similar problem like that that i resolved
I gave up on the Mini 3 and went back to the Mbox with version 9 drivers and it works just fine now.

I haven't tried the mbox 3 again but would be interested in hearing how you got around the problems.

Jeff
Reply With Quote
  #8  
Old 06-28-2013, 04:29 AM
Marvin the android Marvin the android is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 105
Default Re: Trying to use Mbox Mini (III Gen) with PT 10.3.2 on my MacBook Pro

Hi, I am having exactly that issue right now & its very very exasperating..
Can anyone tell me how to fix this.. I am getting the same assertion error on startup ..... ending in "line 1351"..
*I have uninstalled & reinstalled PT to no avail.
*I have tried resetting the defaults in IO setup. It tells me "the interface cannot support 44.1"
* I can see the Mbox in my system prefs.
* I have installed the latest drivers for the mbox mini 2.. BUT I HAVE A FEELING THIS MAY BE THE PROBLEM.. can i uninstall & reinstall the correct driver? which one is it?
* I dont know how to fix this..

HELP..


Macbook pro 13" 2.53ghz (firewire 800)
OS 10.8.3
MBOX mini 2nd gen
Pro Tools 10.3.5
RAM 4gig
firewire glyph 800 external drive (OS extended) used for recording and playback.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 2 Mini not recognized by Macbook Pro sji311 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 06-23-2013 08:50 AM
MacBook and MBox 2 mini fikafer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 08-20-2008 09:36 AM
MBox Mini + 7.4 on MacBook TCLguy1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-28-2008 06:48 PM
new macbook and mbox 2 mini obcbeatle General Discussion 0 11-18-2007 01:15 PM
MBox 2 Mini on a MacBook Pro sunburst79 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-24-2007 05:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com