Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-23-2021, 02:39 PM
dkean dkean is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: London
Posts: 31
Default Delay/latency on S1 screen

I have 3 S1s and a ProTools Dock. Everything works fine except on one S1 screen I have a metering issue. I'm using an iPad on the dock and 2 iPads and an amazon fire on the 3 S1s. There is a latency/delay on the right hand S1 screen (iPad). If I bank the channels to the other screens the latency goes, it only affects one screen.
I've rebooted eucon/ipad and checked firmware, iPad OS and they are all running the same configuration. The small yellow meters on the S1 are reacting properly, it's only on the iPad screen that there is a metering latency, sometimes a freeze.
Any ideas what could be causing this?
Thanks
Douglas
__________________
Interface Studio

Mac 1 System
CubasePro 11, Pro Tools 2021.7
MacPro 3.5Ghz Six Core Intel Xeon, 64Gb ram,
OSX 10.15.17
Avid Duet, 3 x Avid S1, ProTools Dock, Ableton 10, Reason was 12, NI Komplete 12, NI Komplete Kontrol S61 and S88 Mk2


Mac 2 System
ProTools 2019
MacPro 3.5Ghz Six Core Intel Xeon, 16Gb ram,
OSX 10.13.3
Digi 003 rack
Slate Raven MTi2, Avid MC Transport

Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2021, 10:33 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,350
Default Re: Delay/latency on S1 screen

Can you check what wifi networks they are connected to? Is one on 2Ghx and the other 5 ?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2021, 03:42 PM
dkean dkean is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: London
Posts: 31
Default Re: Delay/latency on S1 screen

Thanks for your response Eddie - I think that's fixed it.

For anyone else that has this problem, I have a 4 port Netgear switch that all the S1s and Dock go into that then ports to a Neatgear R7000 router. I checked on the routers wifi setup and in the advanced setup there was a checkbox for

"Enable Smart Connect - Let the router intelligently select the best WiFi band 2.4 GHz or 5 GHz for your WiFi connections. Smart Connect requires the 2.4 GHz and 5 GHz networks to use the same WiFi network name (SSID), security options and password."

I unchecked that and everything works OK now, no latency!
Thanks again Eddie for your astuteness.
__________________
Interface Studio

Mac 1 System
CubasePro 11, Pro Tools 2021.7
MacPro 3.5Ghz Six Core Intel Xeon, 64Gb ram,
OSX 10.15.17
Avid Duet, 3 x Avid S1, ProTools Dock, Ableton 10, Reason was 12, NI Komplete 12, NI Komplete Kontrol S61 and S88 Mk2


Mac 2 System
ProTools 2019
MacPro 3.5Ghz Six Core Intel Xeon, 16Gb ram,
OSX 10.13.3
Digi 003 rack
Slate Raven MTi2, Avid MC Transport

Reply With Quote
  #4  
Old 09-27-2021, 09:36 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,350
Default Re: Delay/latency on S1 screen

Quote:
Originally Posted by dkean View Post

"Enable Smart Connect - Let the router intelligently select the best WiFi band 2.4 GHz or 5 GHz for your WiFi connections. Smart Connect requires the 2.4 GHz and 5 GHz networks to use the same WiFi network name (SSID), security options and password."
Yes, that is not only bad because you can end up on the slower speed, but it can also switch live and break the EUCON connection.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Delay Comp Figures (with screen grab) Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 01-29-2012 07:12 AM
Delay/Latency? Cal D Pro Tools M-Powered (Win) 0 10-29-2011 10:40 AM
Latency / Delay variation 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-26-2007 01:15 PM
Adjusting audio to video delay for Plasma screen ? Aquarius Post - Surround - Video 0 05-13-2004 02:46 AM
Huge Delay to 5.0.1 splash screen potatohead Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 08-11-2000 12:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com