Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-01-2021, 11:46 AM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 264
Default Strange Picture Codec Issues

Dear All,


Our picture department upgraded their systems using Os Big Sur and media composer 2021.6 on Intel iMacs. We unfortunately are on older systems using Os Sierra and PT HDX 2019.6 on Older Mac Pro Towers (Cheese Graters).



We have always used Avid DNx HD 36 QuickTime files without issues. However, now the picture files coming in are becoming extremely problematic. Either we will get a green screen, they will not play or the video engine will not stop playing. I'm told they are exporting DNx LB files.


Any thoughts as to why this may be happening?


PT HDX 2
Os Sierra
48GB Ram.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2021, 08:06 PM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 580
Default Re: Strange Picture Codec Issues

DNxHD LB is practically the same as 36 I believe but it is a newer version of the codec. Have you tried installing the latest Avid codecs on your machines? You should be able to download from Avid. I haven't used my cheese grater in about a year and a half but I'm pretty sure I was using LB.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2021, 10:12 AM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 264
Default Re: Strange Picture Codec Issues

I have not. I will go on the other site and look for the newest Avid codec installer.

Hopefully it will install on Os Sierra and not be a metal graphics card(Mojave and above) type of installer.

Buddy
PT HDX 2
Os Sierra
48GB Ram.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-2021, 10:43 AM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 264
Default Re: Strange Picture Codec Issues

Just in case others are having this issue, I updated the Avid Codecs with Installer version 2.76 and now the pictures are playing OK.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2021, 01:42 PM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 940
Default Re: Strange Picture Codec Issues

Good to know.
We've been receiving video files from MC editors that won't play on anything but Resolve (albeit with corrupt audio). Including H264 files. The error is to do with ipcm codec.
Anybody know what to tell the editors not to click to create this unusable type of file?
__________________
Vedat

WaveRider + Defaulter (now with LKFS)
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2021, 03:14 PM
AndrewAction's Avatar
AndrewAction AndrewAction is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Auckland
Posts: 473
Default Re: Strange Picture Codec Issues

Quote:
Originally Posted by Vedat View Post
Anybody know what to tell the editors not to click to create this unusable type of file?
Hi Vedat, If you like contact me via same email or cellphone number to discuss setting up some MC export settings tests.

I have the time and several versions of MC including the current one here.

Andrew
Reply With Quote
  #7  
Old 10-13-2021, 10:01 AM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 264
Default Re: Strange Picture Codec Issues

We generally ask for Avid DNx HD 36 or newer DNx LB either .mov or MXF with window burn.

Be aware however, depending on what version of ProTools you're running, you may not be able to import the audio from the MXF version but you will on the .mov file.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video format/codec issues.... taproot Pro Tools 12 1 05-10-2016 12:30 PM
Pro Tools Video CODEC Issues rbillia macOS 0 01-08-2014 02:37 PM
Strange Sound Issues JayJJimenez macOS 6 07-12-2013 11:11 AM
Very strange audio issues AudioB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-11-2011 11:21 AM
Sync issues w/ picture & sound audiodeluxe Post - Surround - Video 1 04-06-2006 07:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com