Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-10-2011, 05:40 PM
PT8716 PT8716 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles, USA
Posts: 152
Default Akai MPD 18 in M-powered 8?

is it compatable?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2011, 09:34 PM
Julia B Julia B is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 303
Default Re: Akai MPD 18 in M-powered 8?

It's just a midi controller. Shouldn't be a problem.
__________________
Model : Intel(R) Core(TM)2 Quad Q6600 2.40GHz
IDC : 4x 32kB, Synch, Write-Thru, 8-way, 64 byte
L2 : 2x 4MB, ECC, Synch, ATC, 16-way, 64 byte line sz, 2 thds sh

Mainboard: DFI Inc. INF P35-R
BIOS : Phx Tech, LTD 6.00 PG 03/11/2008
Bus(es) : ISA X-Bus PCI PCIe IMB USB i2c/SMBus
MP APIC : Y
Tot Mem : 3.25GB DIMM DDR2 (WinXP)

Chipset: Intel P35/G33/G31 Proc
Front Side Bus Spd : 4x 266MHz
Mem Bus Spd : 2x 399MHz

(C:) : (250GB, SATA, 8MB Cache)
(D:) : (250GB, SATA, 8MB Cache)
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2011, 04:32 PM
PT8716 PT8716 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles, USA
Posts: 152
Default Re: Akai MPD 18 in M-powered 8?

it only has a usb out not midi. Will it work?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-13-2011, 11:58 AM
SSE4.2 SSE4.2 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: uk
Posts: 38
Default Re: Akai MPD 18 in M-powered 8?

http://www.midi.org/aboutmidi/tut_midicables.php
Reply With Quote
  #5  
Old 07-15-2011, 12:28 AM
PT8716 PT8716 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles, USA
Posts: 152
Default Re: Akai MPD 18 in M-powered 8?

My question should be "If I am using M-powered will Pro Tools recognize a usb midi device that isn't M-audio?"
Reply With Quote
  #6  
Old 07-17-2011, 10:51 AM
scenicrecords scenicrecords is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: New Jersey
Posts: 177
Default Re: Akai MPD 18 in M-powered 8?

Yes. It is compatible. I use that setup all the time.
__________________
Dell Studio 1555 Laptop, Intel Core Duo T6600 2.2GHz, 4GB RAM
Windows 7 64-bit
Pro Tools M-Powered 8.0.4cs2
M-Audio Firewire 410 via Digi-Qualified SIIG FireWire 2-Port ExpressCard {NN-EC2012-S1}
Glyph 050Q 500GB via eSATA
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alesis QX49, Akai Pro MPD18 & pro tools m powered will they work? mattshee643 Pro Tools M-Powered (Win) 0 02-17-2012 01:39 PM
mac osx, m powered fast track, pro tools m powered singdance6 Pro Tools M-Powered (Mac) 2 12-22-2010 09:24 AM
Please Advise are Pro Tools M-Powered Essential the same as LE M-Powered? jeremiah0812 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-19-2010 10:10 AM
Trouble Syncing Akai MPC500 with PT M-Powered 7.4.2 eXeMt MIDI 5 07-11-2008 07:32 PM
PT M-Powered with FW400 bus powered audio drive? bruceup Pro Tools M-Powered (Mac) 5 07-06-2006 01:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com