Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-16-2011, 08:35 PM
nexis nexis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Rochester, NY
Posts: 285
Default Question about selling Pro Tools Academic version

Hello, I recently bought some plugins from ebay which included an iLok with my purchase. When I got it, I noticed that there is also a Pro Tools Academic license on it too. My question is, can I sell this Academic version? I already have the full version of Pro Tools and don't need this extra license...

Any help or thoughts would be great.

nexis
Reply With Quote
  #2  
Old 10-18-2011, 10:16 AM
nexis nexis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Rochester, NY
Posts: 285
Default Re: Question about selling Pro Tools Academic version

anybody?...
Reply With Quote
  #3  
Old 10-18-2011, 10:25 AM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: Question about selling Pro Tools Academic version

How do you know its a Pro Tools Academic license? I thought they all looked the same on the iLok.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell 5750 Precision Workstation
OS: Windows 10 Pro 64bit
CPU:*Intel Core Processor i7-10750H (6 Core, 12MB Cache, 2.60 GHz to 5.00 GHz,
Memory:32GB, 2X16GB,DDR4 2933Mhz Non-ECC
OS M.2 512GB PCIe NVMe, Record Intel 1TB SSD, 2T SSD, 1TB SSD
PreSonus Studio 1824c
AVID Pro Tools 2021.7
JBL LSR4328P 8"
JBL LSR310S 10 inch Powered Studio Subwoofer*
Yamaha HS50M Studio Monitors
Alesis Elevate 3 Studio Monitors
M-Audio Axiom 61 Midi Controller
Reply With Quote
  #4  
Old 10-18-2011, 02:29 PM
nexis nexis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Rochester, NY
Posts: 285
Default Re: Question about selling Pro Tools Academic version

When I go to my iLok account, one of the licenses on the iLok reads... "Pro Tools Academic "

There must be a different Pro Tools Academic install because it dosen't open with my regular version. If someone out there is already using an Academic version, here would be the perfect opportunity to get themself an extra licence cheaper than what you can normally get it for...

anybody know if it would be cool to go ahead and sell this asset?

nexis
Reply With Quote
  #5  
Old 10-18-2011, 03:54 PM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: Question about selling Pro Tools Academic version

"Pro Tools Academic " But it doesnt say what version of "Pro Tools Academic " that it is? IM sure you can sell it but I would make sure you know what version of Pro Tools you are selling before you sell it to someone. It could be Pro Tools 5 or something.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell 5750 Precision Workstation
OS: Windows 10 Pro 64bit
CPU:*Intel Core Processor i7-10750H (6 Core, 12MB Cache, 2.60 GHz to 5.00 GHz,
Memory:32GB, 2X16GB,DDR4 2933Mhz Non-ECC
OS M.2 512GB PCIe NVMe, Record Intel 1TB SSD, 2T SSD, 1TB SSD
PreSonus Studio 1824c
AVID Pro Tools 2021.7
JBL LSR4328P 8"
JBL LSR310S 10 inch Powered Studio Subwoofer*
Yamaha HS50M Studio Monitors
Alesis Elevate 3 Studio Monitors
M-Audio Axiom 61 Midi Controller
Reply With Quote
  #6  
Old 10-18-2011, 05:54 PM
nexis nexis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Rochester, NY
Posts: 285
Default Re: Question about selling Pro Tools Academic version

Correct me if I'm wrong, but didn't Pro Tools start using iLok recently with the new version 9 that came out? Was Pro Tools using iLok before version 9? I don't think so?...I thought that before version 9, your hardware was your "key" to open the software...

nexis
Reply With Quote
  #7  
Old 10-18-2011, 06:23 PM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: Question about selling Pro Tools Academic version

Digidesign Pro Tools 8 M-Powered had a iLok license. and Digidesign Pro Tools 8 M-Powered did have a Academic version.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell 5750 Precision Workstation
OS: Windows 10 Pro 64bit
CPU:*Intel Core Processor i7-10750H (6 Core, 12MB Cache, 2.60 GHz to 5.00 GHz,
Memory:32GB, 2X16GB,DDR4 2933Mhz Non-ECC
OS M.2 512GB PCIe NVMe, Record Intel 1TB SSD, 2T SSD, 1TB SSD
PreSonus Studio 1824c
AVID Pro Tools 2021.7
JBL LSR4328P 8"
JBL LSR310S 10 inch Powered Studio Subwoofer*
Yamaha HS50M Studio Monitors
Alesis Elevate 3 Studio Monitors
M-Audio Axiom 61 Midi Controller
Reply With Quote
  #8  
Old 10-18-2011, 07:30 PM
nexis nexis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Rochester, NY
Posts: 285
Default Re: Question about selling Pro Tools Academic version

so how can I tell what version it is? It only says ..."Pro Tools Academic"
Reply With Quote
  #9  
Old 10-18-2011, 08:15 PM
brickroadstudio brickroadstudio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Scottsdale, AZ
Posts: 235
Default Re: Question about selling Pro Tools Academic version

You should email pace and they can probably tell you.
Pro Tools has been using Ilok for a long long time.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-20-2011, 09:57 AM
nexis nexis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Rochester, NY
Posts: 285
Default Re: Question about selling Pro Tools Academic version

Well, I contacted iLok and they said contact Avid, so I contacted Avid and now I'm waiting for a response...

nexis
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Academic Version Zackeo macOS 4 08-27-2013 12:57 AM
Can you resell an academic version of pro tools 10 wheret General Discussion 1 05-11-2013 10:20 AM
Quick question on PT M-powered academic version az2721 Pro Tools M-Powered (Win) 2 07-17-2009 09:34 AM
Problem with hardware and pro tools academic version kikitam00 Pro Tools M-Powered (Win) 3 10-28-2007 06:46 PM
Pro Tools 7.3.1 Academic Version on a MacBook Pro??? UnderRated Pro Tools M-Powered (Mac) 0 03-11-2007 09:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com