Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2011, 08:05 PM
macdog macdog is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: london
Posts: 3
Default Edit Window Cursor Not In Sync

Hi
At work we're running a 48 channel HD2 192 + sync rig on a Quad Core Xeon 3Ghz with 4Gb RAM with ATI Radeon HD2600 256Mb. Currently Mac OS 10.6.6 and HD 8.1.1
We have a problem that I first noticed when we upgraded from 8.03 to 8.04 (I cant remember what OS but it might have been a move to Snow Leopard).
The problem is when occasionally playing back and recording the edit window display is not in sync with audio. Playback and recording is not affected and it can sort of be cured by zooming in the out again. I've tried all the usual, followed protocols when upgrading etc but I'm not the only user.
I thought it could be down to a Keyspan serial adapter (V2.6 syncing to SSL9000J) but I've unplugged and disabled it. There are no obvious issues in console and I'm completely stuck...
Any ideas? I've had a good search here and not found any relevant posts
TIA
Simon
Reply With Quote
  #2  
Old 04-18-2011, 04:21 PM
macdog macdog is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: london
Posts: 3
Default Re: Edit Window Cursor Not In Sync

Anybody any thoughts on this? Avid support?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-24-2011, 02:21 PM
Micks_Mix Micks_Mix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Munich, Germany
Posts: 143
Default Re: Edit Window Cursor Not In Sync

Hi, I had the same problem. The reason was that ADC was active, and at least one track exceeded the maximum delay that could be compensated.
Solution: Set your Delay Compensation Engine to "Long" and watch the delays in your mix windows (avoid them to be red).
__________________
Pro Tools|HDX Ultimate, 192 HD I/O, 192 HD Digital I/O, Focusrite OctoPre, Pro Tools 2021.3, Mac Pro 5.1, 24 GB RAM, Mojave
Reply With Quote
  #4  
Old 04-27-2011, 07:57 AM
macdog macdog is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: london
Posts: 3
Default Re: Edit Window Cursor Not In Sync

Hi, thanks for posting. I have adc off when recording and when mixing have it on short as I only use a few compressor plugins. We normally always have quick punch enabled when tracking, disabling improves the situation. I'll investigate long ADC to see if the playback issue gets better...
Cheers
Simon
Reply With Quote
  #5  
Old 08-11-2011, 05:52 AM
Micks_Mix Micks_Mix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Munich, Germany
Posts: 143
Default Re: Edit Window Cursor Not In Sync

Any news on this?

The biggest problem is that the automation data is also out of sync in this case... I never saw this behavior in PT 5.1, before I upgraded to HD 8.0.

Anyone else with this problem? Any suggestions to solve this?
__________________
Pro Tools|HDX Ultimate, 192 HD I/O, 192 HD Digital I/O, Focusrite OctoPre, Pro Tools 2021.3, Mac Pro 5.1, 24 GB RAM, Mojave
Reply With Quote
  #6  
Old 08-11-2011, 01:02 PM
FajitaTone FajitaTone is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Seattle, WA
Posts: 1,239
Default Re: Edit Window Cursor Not In Sync

are any of the tracks elastic?


processing of elastic tracks in real time takes up resources.
__________________
Ray Trujillo
Freelance Audio Engineer
Reply With Quote
  #7  
Old 08-11-2011, 01:12 PM
Micks_Mix Micks_Mix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Munich, Germany
Posts: 143
Default Re: Edit Window Cursor Not In Sync

no.

but is it true that automation data is not considered by ADC?
So that might be the reason... I read this in another thread.

I will test this.
__________________
Pro Tools|HDX Ultimate, 192 HD I/O, 192 HD Digital I/O, Focusrite OctoPre, Pro Tools 2021.3, Mac Pro 5.1, 24 GB RAM, Mojave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edit window follow the cursor? D.Orlando 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-17-2007 02:55 PM
Cursor ghost in edit window James A. Abdo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-21-2006 08:54 AM
Edit window grabs cursor ?? syMPh Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 08-21-2006 07:52 AM
Protools Edit Window Cursor on OSX grasshopper47 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-31-2004 02:39 PM
Cursor Trouble in Edit Window norton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-07-2003 07:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com