Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2005, 10:56 AM
planetkeys planetkeys is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 19
Default Midi Drum edit window

Wondering how everyone does midi drum maps. I find it a nightmare on pt. Its so slow and boring it puts me off. Often i will use several midi tracks each assigned to a particular note but for editing velocity it is useless and you have to constantly resize and switch between notes/velocity. DP has a great drum edit window where you put your note on and drag the note to fill a column for velocity so there is no switching so it is easy and creative!! Any ideas. I actually dread doing it now.
Thankyou
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2005, 11:42 AM
skylab001 skylab001 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: The Foothills of Socal
Posts: 231
Default Re: Midi Drum edit window

I feel the same way, so I've been using logic for all my drum mapped MIDI tracks, sounds like logic works the same as DP. I have to admit though I am still only using PT 6.4 because it is stable on my system. I've heard there have been many MIDI upgrades to PT since 6.4 and it looks like that may be continuing with 7. Maybe this issue has or is being addressed with PT 7, I really don't like have to use two programs to get the job done.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2005, 11:46 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Midi Drum edit window

Hi.

There are several shortcuts and selection methods that speeds up midi editing, as with audio. Read the Reference guide.
Good luck.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to get rid of the split edit window with midi? Sherbert99 Pro Tools M-Powered (Win) 10 08-16-2022 01:45 PM
Sync Midi Window and Edit Window teafan Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-28-2011 03:36 PM
Midi: What is this in my edit window?? jpoprock 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-28-2006 08:50 PM
PT 7 midi quantize from edit window Riccardo Corbari Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 11-09-2005 08:18 AM
Edit window/MIDI help...RESOLVED!! graveleye 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 03-03-2004 03:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com