Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-07-2008, 09:58 AM
jayprotools jayprotools is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 65
Default ProTools HD 7.4 - Can\'t import video file. HELP!!!!!!

Hi DIGI Peeps,

I just upgraded from ProTools LE to ProTools HD2 PCI, Core & Process (system specs below).

With the new HD i can-not import a video file into the session, even previous videos that were imported into my LE sessions.
Opening old LE sessions in HD has the QT movies missing aswell and I cant add them again.

Error message stating:

" Can't import the selected video file because it does not contain any video formats "

I have read threads saying make sure there is no illegal characters or try converting the vid to DV format, but still no luck!!!!

I am tearing my hair out to get this to work, I have a deadline on a spot for tomorrow, shhhhhhITT!

Nearly all videos worked in PT LE, now hardly any video file works in PT HD. Have re-installed PT HD 7.4 thinking it might be something to do with the 7.4cs3 update bug.


Another note:
When installing 7.4, downloaded update, the installation would go through the normal procedures and would then prompt to restart, when I did hit restart the G5 never restarted just started spinning fans like it was about to take off, I then force powered off and turned on again. This happened on both occasions when i trieds to re-install PT after un-installing it completely.

Anybody had this problem before and knows a solution?

Digi Admin help???????

Please.

Thanks

Jay



G5 PPC Dual 2.0GHz (Oct/03), 4GB ram, OSX 10.4.10, 192 i/o
__________________
MacPro 2x2.66GHz 6-Core, 24GB RAM
OSX 10.6.8
PT HD v10.1.1.33
with 003 Board (Home Rig)
Reply With Quote
  #2  
Old 04-09-2008, 10:49 AM
gibson_sg gibson_sg is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 162
Default Re: ProTools HD 7.4 - Can\'t import video file. HELP!!!!!!

dont have an answer for your unique problem but throwing ideas out there:

moving the video or copying entire session to new drive and seeing if pro tools loads the video then.

also, are these DV 25 footage? try converting them if not to see that helps.

I might revert to 7.3 if I had to get a project done.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-09-2008, 04:29 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,606
Default Re: ProTools HD 7.4 - Can\'t import video file. HELP!!!!!!

a) what codec?
b) any illegal symbols?
c) new version of QT?
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #4  
Old 04-09-2008, 05:16 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: ProTools HD 7.4 - Can\'t import video file. HELP!!!!!!

All good suggestions - also, do any of the drives or enclosing folders have any illegal characters, especially a slash - '/'?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help!! Can't import the selected video file. (Pro Tools 8) elsterNJ Post - Surround - Video 2 10-27-2010 06:22 PM
Import video PT 8.0.3 on SL : "Invalid video media file" obahamas Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-07-2010 06:13 PM
cannot import second video file! different frame rate message. crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-14-2008 09:10 AM
IMPORT VIDEO ERROR Audio FILE alx002 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-01-2008 12:31 PM
can't import video file into the session.... EminTR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-24-2007 09:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com