Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-09-2006, 08:20 PM
WannabeSQ WannabeSQ is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 93
Default Error 7100 and Error 4, tracks have no voices help

I'm running PT 6.9.1 on OSX 10.3.8 and have been having no problems so far. Today I tried to install the free izotope Vinyl plugin, that i've used on my LE system before, and it worked just fine (pretty sweet plugin for the price) I then tried to duplicate the track that had the vinyl plugin, for ease of editing, and I started to get these errors, 7100 and 4. Then certain tracks stop outputting a signal. I tried moving the audio to another track, and no change. I tried creating a new session, and importing my tracks (minus some that I had deactivated prior to all this) and the same problem. I tried deleting prefs, deleting digidesign databases folders, nothing. I reinstalled pro tools, nothing. I repaired permissions. I completely removed the izotope plugin, maybe it's not fully compatible with 6.9, I dunno. I deleted anything izotope or vinyl related, and still, no audio. I was able to get it to work once, but my plugins were all deactivated, which I reactivated, and it worked, until I reactivated the last one, and i'm back where I started. I don't have many more plugins installed than the HD3 pack, just Waves Z noise, a phone futz plugin, Echo farm, and the izotope vinyl.

Do you think upgrading to 10.4 and PT 7.2 will fix this? My employer is cheap, and doesn't like to spend money, but as it is now, this PT rig is useless, and I just may get him to budge.

Any troubleshooting tips I may have missed?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-10-2006, 02:24 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,676
Default Re: Error 7100 and Error 4, tracks have no voices help

Hello,

I know you said you have trashed the prefs and the database files! and re-installed PT? But are you sure you trashed all the prefs and the database file in the digi folder etc!

Try again and pay perticular attention to each stage..

Trash ALL Digidesign/DAE & Pro tools prefs from Mach HD/users/your name/library/prefs. Make sure you get them ALL!

Trash all the database files from all hard drive partitions AND the database file from Mack HD/Library/App support/Digidesign.

Empty trash and re-boot.
repair permissions from disk utility.

Use you Install CD or web installer to un-install Pro tools, install/custom options/uninstall. Now you'll probably need to select the "clean uninstall" option. this will remove all Digidesign stuff!!

Re-boot the mac.
repair permission.

Now install from your CD or web installer and then the latest CS update.

That should give you a totally clean install! DON'T skip any stage!!!!


If that doesn't fit it, then look at your hard drive! has it got plenty of free space, is it in good order, can you try anothet hard drive to test.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error: More audio active tracks than available voices rcook349 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-18-2007 05:52 PM
error 7100 & plugins and tracks made inactive Sharabelle Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-07-2007 04:04 PM
error#4 and error #7100, pro tools crash! audioluche Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-19-2006 06:10 AM
error more audio tracks available than voices dwayne00 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 22 06-07-2006 04:26 PM
DAE Error #-4 and -7100 araudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 12-29-2004 06:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com