Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-10-2004, 04:31 AM
jayel jayel is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default Crackling ouput/no sound coming out of Mbox

Just a week ago, I could play my session and monitor the sound thru the headphones jack on the Mbox. Now -- after no changes I'm aware of -- I only get a faint crackle. Not hiss like there's no signal, but actual crackle, little blips and unpleasant noises. I can see the waveform, see the levels... but no sound coming out.

Have looked through FAQs and discussion boards, have changed I/O back and forth several times (including reset to default), have tried new sessions, have rebooted... please please don't tell me something has short-circuited in the Mbox... I can monitor a good signal coming in (though can't seem to record w/any audio information... is this a related problem?) This was working just a week ago and I don't know what happened.

Ahh! Any help greatly appreciated.

Jason
running PTLE 6.4 on Mac OS X 10.3.4, iBook G3 500MHz
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2004, 05:59 AM
Hypnotist Hypnotist is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 18
Default Re: Crackling ouput/no sound coming out of Mbox

Try this:

Before opening Pro Tools, unplug the Mbox and plug it back in.

For some reason, the Mbox messes up and you have to do that AFTER the reboot.

Let me know if it works.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2004, 02:46 PM
jayel jayel is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default Re: Crackling ouput/no sound coming out of Mbox

bingo! that did it. typical, I'll stay up all night looking through forums, trying angles on things, and all I need to do is a disconnect, reconnect. Reminds me of my friend's grandfather, who says of things broken and not working, "Put it in the closet for a week and try it again..."

much appreciated
Reply With Quote
  #4  
Old 09-10-2004, 04:49 PM
Hypnotist Hypnotist is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 18
Default Re: Crackling ouput/no sound coming out of Mbox

Yeah, just smack the TV on the side while you're at it too!

I'm glad it worked.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 2 Mini - horrible crackling sound after OSX Mountain Lion n4mmo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 17 12-15-2013 03:10 PM
Just setup pro tools 10 and have no sound coming through the ouput mingalls Pro Tools 10 2 08-13-2012 09:50 AM
Annoying crackling sound coming from somewhere . What is it! Prince of Wales 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-04-2008 09:06 AM
*Another* crackling sound issue with Mbox 2 Pro Goanna 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-25-2007 06:09 AM
Mbox and windows xp crackling sound Jakob Frandsen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-09-2004 05:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com