Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-03-2011, 04:25 AM
DonM DonM is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Western Pennsylvania USA
Posts: 223
Default Mbox2 Smacked my HD Video

Here's an interesting one I wanted to share with folks ...

In addition to my audio work, I produced events, and did THIS ONE on February 9 focused on The Beatles first performance on the Ed Sullivan show on the same date in 1964. The event was a multi-media event with audio, video, live presentations and ultimately the original 1964 broadcast.

One of the films I produced interviewed folks regarding that event. Worth watching . We did a tech rehearsal a couple days prior and my 13" MacBook Pro (specs below) drove the VGA dual LED projectors perfectly ... the video looked great.

The night of the show, I plugged an Mbox2 into my MBP to drive the house PA and when we did our reheasal, the video started to look very very slightly chopped or maybe strobe like. It wasn't that much of a problem I thought, but the video people were freaking out. We tried everything - even the local video was affected. During our isolation of the issue we realized we hadn't used the Mbox during the prior days rehearsal. You've guessed right, the Mbox2 on USB was smacking down the video refresh on my MacBook. The Mbox's affect was less evident on some of the period footage I was using, but the HD stuff was definitely affected. I moved to a Firewire interface and all was fine.

No criticism of the Mbox, just a worthwhile piece of data in case someone runs across a similar issue.

MacBook Specs:
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro5,5
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.26 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Chipset Model: NVIDIA GeForce 9400M
Type: GPU
Bus: PCI
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0863
Revision ID: 0x00b1
ROM Revision: 3427



Best

-D
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import video,Mbox2 Mini.Help. Klave 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-20-2007 05:05 AM
Mbox2 --- buffer + Core Audio + Video playback ? xerox 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-20-2006 11:45 AM
how to work with long video files in le on mbox2 milesandjules 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-27-2006 05:57 AM
Protools LE Mbox2: Video Import ? afox 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 09-02-2006 12:24 AM
Sync to video with Macbook & Mbox2? shtepy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-10-2006 09:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com