Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2018, 11:22 AM
RichrdC RichrdC is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Thousand Oaks, California
Posts: 638
Default PT 2018.1 crash & fix

Has anyone else noticed this situation? I open a session, and when I hit the play button, it's all crackly and low volume with lots of hesitations. So I go to the Playback Engine & change the value to anything other than what it's set to. Close the window, hit the play button, and all is well. I do have Elastic Audio enabled and seem to remember an issue with the playback engine.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-22-2018, 01:39 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 769
Default Re: PT 2018.1 crash & fix

I have found this happens if you have interface or USB issues but it depends on your system, interface, etc.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 2019.6 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2018, 04:21 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,775
Default Re: PT 2018.1 crash & fix

happens from time to time .. and has been happening for quite awhile now .. not exactly sure when this started but Avid has not found a comprehensive solution yet ..

toggling Buffer usually fixes it for me ..
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading from 2018.1 to 2018.3 with Application Manager lm183902 Pro Tools 2018 2 03-19-2018 05:41 PM
Reverting from 2018.3 to 2018.1 jamesleonard Pro Tools 2018 11 03-12-2018 06:21 AM
Xpand!2 2018 & Air Instruments 2018 lgreen100 Pro Tools 2018 16 02-15-2018 06:01 PM
Deleting multiple instances of multichannel instrument presets causes crash in 2018.1 noiseboyuk Pro Tools 2018 4 01-29-2018 07:43 AM
Installed 32track le version, won't run with Reaktor crash crash crash Christian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-02-2002 12:05 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com