Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-16-2009, 07:57 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,677
Default Mac OS experts? Cant boot past flashing "?" No Internal DVD drive! fixed!

Hi,

Panic over! put an old DVD rom in the internal drive

I tried to re-install Leopard fresh from an external firewire DVD drive. But i wiped the internal drive first and zeroed it out for a clean install. but when i restarted from the dvd drive it went to the flashing question mark ?

I have tried everything i know to try and get it to see my other operating systems on firewire drives and i have my ibook connected in target mode with the install disk, but nada

My internal drive is a CD recorder only (this is a plextor master writer 2 for burning master CD's) so i'm probably going to have to put a dvd drive in side and boot to that right!!!

Any trick i don't know??

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-16-2009, 09:43 AM
Mark Dann Mark Dann is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: NYC, USA
Posts: 764
Default Re: Mac OS experts? Cant boot past flashing "?" No Internal DVD drive! fixed!

Not all DVD drives will boot a Mac, so tread carefully there before you buy something that won't work.

Did you try this:

Place the DVD in the laptop, connect with a firewire cable, and restart while holding down the "T" key?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2009, 09:48 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,677
Default Re: Mac OS experts? Cant boot past flashing "?" No Internal DVD drive! fixed!

Quote:
Originally Posted by Mark Dann View Post
Not all DVD drives will boot a Mac, so tread carefully there before you buy something that won't work.

Did you try this:

Place the DVD in the laptop, connect with a firewire cable, and restart while holding down the "T" key?
Hi,

Yes i tried all the obvious stuff! i could get the laptop to see the hard drives and they would mount ok on the laptop desktop, but that had no benefit as i could see for installing onto the G5. i couldn't get it the other way round, like the G5 seeing the ibook drive etc


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-16-2009, 10:13 AM
myke2242's Avatar
myke2242 myke2242 is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Orange, OC
Posts: 436
Default Re: Mac OS experts? Cant boot past flashing "?" No Internal DVD drive! fixed!

Here are some things you can try.

First of all. try everything like you been doing but boot in Verbose Mode. this is shows all kernel and startup console messages. so you can see what happens when things hang on start up.

Press Option-Command-Shift-Delete
during startup

Bypass primary startup volume and seek a different startup volume (such as a CD or external disk)

I had this same issue when i upgraded to PT8 i couldnt install Leopard. what i did a clean install of Panther or Tiger. i dont remember which one. then i installed Leopard on top. it worked great. some other things below you can try.

Or try installing for a USB jump drive. you can make a disc image and copy it to a jump with enough space. or you can fallow the link and do it that way.

http://www.maciverse.com/install-boo...ash-drive.html
Reply With Quote
  #5  
Old 01-16-2009, 11:05 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,677
Default Re: Mac OS experts? Cant boot past flashing "?" No Internal DVD drive! fixed!

Quote:
Originally Posted by myke2242 View Post
Press Option-Command-Shift-Delete
during startup
This was the first thing i tried! but it still gave me the ?

Anyway, put a dvd rom back in the mac and booted from Disk.

Now to re-install Everything

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Tuner" and internal "DSP" doesn't work on Mbox 3 Pro luckydjacks FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 129 06-20-2014 04:25 AM
3tuner" and internal "DSP" doesn't work on Mbox Pro (3G) luckydjacks Windows 0 12-31-2012 05:40 AM
Eleven rack (11R) slow booting past "setting up midi" Edleigh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-25-2011 10:44 PM
Hangup 8.0.3 on a Micro MBox - wont get past "Building Mix Window" Nilreb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-11-2010 01:53 PM
Cannot change internal hard drive to "playback" volume playsguitars 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-13-2008 01:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com