Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-29-2015, 03:21 PM
Strick Nine Strick Nine is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Delco PA>
Posts: 4
Default very new to this need HELP

ok so i bought Avid Recording studio off a guy. Has Avid pro tools , pro tools m powered essentials i cant get the essentials load it gives me a code [A required DDL,CFnll,was not found.] Can nyone help PLease
Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2015, 03:37 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,399
Default Re: very new to this need HELP

Protools M Powered only runs with M-Audio hardware. It should be in the package. Make sure it is connected.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2015, 05:13 PM
Strick Nine Strick Nine is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Delco PA>
Posts: 4
Default Re: very new to this need HELP

i have the disc but that wont install at all im so lost
Reply With Quote
  #4  
Old 07-29-2015, 05:42 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,399
Default Re: very new to this need HELP

According to this page Avid Recording Studio consist on M-Audio Fast Track USB interface and Pro-Tools SE Software:
http://www.musiciansfriend.com/pro-a...cording-studio

If that's the case you should be able to connect the M-Audio Fast Track USB interface into your computer using the provided USB cable, install the driver from the cd (should work for Windows xp) and install Protools SE.
I don't know what else, have you tried searching for that specific error on google? You can also look for a more recent version of the Fast Track driver on google.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #5  
Old 07-29-2015, 05:58 PM
Strick Nine Strick Nine is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Delco PA>
Posts: 4
Default Re: very new to this need HELP

no but that a great idead and i found out i have windows 7 do u know if what i habe the interface is call a fast track solo?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-29-2015, 09:50 PM
VRW VRW is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,323
Default Re: very new to this need HELP

As far as I can see its the Fast Track 2nd generation and you can get the right drivers from there:
http://avid.force.com/pkb/articles/d...-Track-Drivers
You need to scroll down a bit to the Windows drivers and I guess the 6.0.6 might be the one for you (Windows 7).

You also need to set up some optimization stuff within your Windows 7 system before installing Pro Tools. Check it out there.
http://avid.force.com/pkb/articles/e...oting/en349411

There you find some basic info about Pro Tools M Powered Essentials.
http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/faq/en405163

To get to know your stuff a bit better you can watch those videos
(1st+2nd about the Fast Track interface, 3rd about how to record in PT M Powered Essentials).
https://www.youtube.com/watch?v=N7IPKqt7z2w
https://www.youtube.com/watch?v=WO0Clw88aes
https://www.youtube.com/watch?v=0RskL3VZX9c

You may find yourself more tutorials etc.

Important-do not record to/playback from the OS drive in your system! Pro Tools needs a 2nd separate hard drive for all it´s session
data and audio files. This drive has to be one with 7200rpm rotation speed at the least, no slower drives for the use with Pro Tools!
The most affordable drive you can use for the work with Pro Tools may be this one.
http://www.amazon.com/Black-Performa...nal+hard+drive
Put this into your Windows PC and you will be good to go (given you haven´t got such a separate 7200rpm drive already in there)!

So I hope you will have a good start into the recording world and lots of fun finally.

All the best and the best of success to you, VRW
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com