Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2013, 05:02 PM
lowlights lowlights is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 309
Default Getting License Card Authorization onto iLok V1, in PT 11

I'm on Win 7, with iLok Manager, running PT 10.3.6 and PT 11 with an iLok 2. I also have an old iLok 1 which is empty.

I bought some Avid plugin licenses (Impact and Reverb One) on Ebay, which came with GSM card authorization. Thought this would be no problem, as iLok Manager or PT 11 would still "see" the iLok 1.

While PT 10.3.6 or 11 asks me to authorize the plugins as it loads them, it only sees the iLok 2 (where the PT 10/11 bundle license is). I thought of transferring PT 10 of the bundle over to the iLok 1, to run PT 10 on the iLok 1, so that I can get this authorization sorted. But no can do.

I figured once the two licenses are on the iLok 1,I could deactivate and then move 'em to the iLok 2 and ta-da, right as rain. No such luck.

Anyone got a workaround? HELP?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-28-2013, 03:40 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,551
Default Re: Getting License Card Authorization onto iLok V1, in PT 11

Quote:
Originally Posted by lowlights View Post
I'm on Win 7, with iLok Manager, running PT 10.3.6 and PT 11 with an iLok 2. I also have an old iLok 1 which is empty.

I bought some Avid plugin licenses (Impact and Reverb One) on Ebay, which came with GSM card authorization. Thought this would be no problem, as iLok Manager or PT 11 would still "see" the iLok 1.

While PT 10.3.6 or 11 asks me to authorize the plugins as it loads them, it only sees the iLok 2 (where the PT 10/11 bundle license is). I thought of transferring PT 10 of the bundle over to the iLok 1, to run PT 10 on the iLok 1, so that I can get this authorization sorted. But no can do.

I figured once the two licenses are on the iLok 1,I could deactivate and then move 'em to the iLok 2 and ta-da, right as rain. No such luck.

Anyone got a workaround? HELP?
You can't split the combo of PT10/PT11 license assets.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-28-2013, 04:02 PM
lowlights lowlights is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 309
Default Re: Getting License Card Authorization onto iLok V1, in PT 11

Yep - that's the problem in a nutshell. Can't move just the PT 10 portion of the license BACK onto an iLok 1. I guess since it's really just "one" license (but we call it two). iLok manager simply doesn't recognize iLok 1 as a valid repository.

Oh well, I ended up returning the GSM authorization cards and ended up buying the licenses as authorization codes (so much easier!). I had hoped for an easy work-around, but outside of reinstalling PT 8 or such onto a different machine, just to use the iLok 1 again and putting them there ... well, too much of a hassle.

Thanks everyone for giving it a go.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-26-2013, 07:56 AM
Abomb97 Abomb97 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 220
Default Re: Getting License Card Authorization onto iLok V1, in PT 11

I'm kinda in the same boat here. I bought a Reverb One authorization card on Ebay. I launched pro tools 10 (I have 10/11) off my iLok2 and then plugged a second iLok1 in the computer with the authorization GSM in the back.

After a few prompts protools and Reverb One seemed to accept the GSM authorization.

When I pull the GSM out, Reverb One still works in both PT 10 & 11 with the iLok1 also plugged in. Ilok manager doesnt see the authorization though to transfer it to my ilok2.

What should I do?

Thanks,
J
__________________
ProTools 2018
1 x Apollo Quad Firewire
1 x Apogee Duet 2 mac/ios

MacBook Pro (15-inch,2018)
2.9 Ghz Intel Core i9 CPU
32 GB 2400 DDR4 RAM
1TB SSD System Drive
Mac OS High Sierra 10.13.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ilok shows license for Avid Impact, but PT10 won't recognize authorization yardbird AAX Plug-ins 1 07-09-2013 10:54 AM
Transfuser License & iLok Authorization Lumin Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-18-2008 03:19 AM
NO iLok License Card with GSM format license chip willy wonka 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-19-2007 10:26 PM
ilok license card????????? Renouf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-06-2005 03:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com