Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-26-2007, 08:17 PM
billymackmusic billymackmusic is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default out put level problem

Hi everyone,
I'm using 002 rack le pro tools 7.3.1.After recording a test vocal track I notice in playing back the vocal track that the play back sound NOT THE METER LEVEL but the out put sound volume is lower then I't was when I was laying down the track. I'm monitoring from 002 rack headphone jack,also using vocal mic 4033 and mic cable strait into the 002 nothing else in between one track only no plugins for this test.I have to normalize the track about 40% in order to get the volume back to the original sound volume. Recap, The meter levels are the same. It's the play back volume I,m having trouble with. Any help would be great! Thanks for your time.
Billy Mack
Reply With Quote
  #2  
Old 02-27-2007, 03:43 AM
jonah day jonah day is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, N.London
Posts: 311
Default Re: out put level problem

Make sure you're recording in PreFade Listening mode and playing back post fade, ie, with pfl unchecked. If you haven't already done so, create a master fader channel, set the fader to unity and check the output level there.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2007, 07:24 AM
billymackmusic billymackmusic is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Re: out put level problem

Thanks for the tip! How do I set up PreFade Listening mode and playing back post fade, ie, with pfl unchecked? New to pro tools I'm using a pc windows xp pro Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2007, 02:51 AM
jonah day jonah day is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, N.London
Posts: 311
Default Re: out put level problem

Under 'Options' / PreFade Listening. You could also benefit from reading the manual - all this kind of stuff is covered therein and would save you a lot of grief!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2007, 11:37 AM
jonah day jonah day is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, N.London
Posts: 311
Default Re: out put level problem

Doh ... I meant 'Operations' of course!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recording Level Problem! robbie123 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 02-27-2012 06:23 PM
Level Meter Problem tchipman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-05-2005 03:52 PM
Spdif level problem... lemimi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-20-2005 10:42 AM
recording level problem DIAZMAN 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 10-23-2001 07:08 AM
Yamaha 03D level problem andre tchmil Tips & Tricks 6 04-16-2001 05:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com