Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-03-2021, 10:19 AM
lilpdf lilpdf is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: sf
Posts: 3
Default Re: Please assist: Want to Download Pro Tools First 21.7 for PC

http://connect.avid.com/ProToolsFirst-Register.html is the link for a license but is also dead....
Reply With Quote
  #12  
Old 12-03-2021, 10:21 AM
lilpdf lilpdf is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: sf
Posts: 3
Default Re: Pro Tools | First - Not available after registration

I too am having this issue and have opened a similar thread.
Reply With Quote
  #13  
Old 12-03-2021, 09:11 PM
SignalBump SignalBump is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Placerville, CA
Posts: 1
Default Re: Pro Tools | First - Not available after registration

Same issue here...
Reply With Quote
  #14  
Old 12-07-2021, 02:04 PM
Gr1zzlyadders Gr1zzlyadders is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Chandler AZ
Posts: 1
Default Re: Pro Tools | First - Not available after registration

Following because I am having this same issue.
Reply With Quote
  #15  
Old 12-07-2021, 02:06 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,932
Default Re: Pro Tools | First - Not available after registration

PT|first is taken down due to a technical problem
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #16  
Old 12-11-2021, 11:18 AM
cmoesel cmoesel is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Hudson, NH
Posts: 1
Default Is Pro Tools First discontinued?

I just purchased a Focusrite Scarlett 4i4 which comes with PT First. During the setup, Focusrite indicated that PT First is no longer available and has been discontinued by Avid. Here is a link to their online doc that says such: https://support.focusrite.com/hc/en-...o-Tools-First-


This is surprising, as I don't see anything about this here or on Avid's site. But I do see that PT First has been "down for maintenance" for a while. It's also disappointing, as I was really looking forward to using Pro Tools First.



I'm hoping that maybe, just maybe, someone here knows something different -- as it is weird to hear about a discontinued product from a 3rd party before hearing about it from the actual manufacturer.
Reply With Quote
  #17  
Old 12-13-2021, 12:56 PM
KCBass KCBass is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Toronto, Canada
Posts: 6
Default Re: Pro Tools | First - Not available after registration

@JFreak & @junkgear

NEED HELP NOW!!!

Is there a solution for this yet? I have been using the trial version that was given as an alternative while waiting for the PT1st download to become available. It has now expired and I am in the middle of an international project with no ability to record and no access to the projects I have been working on....

NEED HELP NOW!!!
Reply With Quote
  #18  
Old 12-13-2021, 01:03 PM
KCBass KCBass is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Toronto, Canada
Posts: 6
Default Re: Is Pro Tools First discontinued?

Hi cmoesel!

Check out this link:

https://duc.avid.com/showthread.php?t=417840

There's quite a few us wondering the same with no concrete feedback from AVID on a solution.

One of the deciding factors for buying M-Audio's Air interface was because it came with Pro Tools First as part of the package - we were offered a free 30 day trial of the full version while they worked on getting it back up and now the trial has run out in the middle of my project. Not a happy camper!!
Reply With Quote
  #19  
Old 12-13-2021, 01:41 PM
KCBass KCBass is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Toronto, Canada
Posts: 6
Default Pro Tools | First - Not available

Reposting for the sake of order - I had posted earlier but buried as reply to someone with a similar issue..

I received my new Air 192/4 about a month ago and after registering the product and downloading the drivers, etc, I tried to download the free Pro Tools First software package but received the following message:

"Pro Tools | First maintenance
Pro Tools | First is temporarily unavailable for technical reasons. While we fix the problems, please take Pro Tools for a spin by getting your free trial."

I managed to download the free trial software and have been using it since but it has now expired and I no longer have any recording software.

Is there an alternative on offer/available?
Reply With Quote
  #20  
Old 12-13-2021, 02:40 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,406
Default Re: Is Pro Tools First discontinued?

You can rent Pro tools for $34.99 monthly to finish your project. Perhaps not a perfect solution for you, but something to think about.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No longer Able to Transfer Pro Tools 10 roberts macOS 6 06-17-2013 12:03 PM
Pro Tools SE no longer usable. redd1971 Pro Tools SE and Essential (Win) 6 01-30-2012 08:01 AM
Pro Tools Le no longer opens protoolsteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-05-2009 05:51 PM
Pro Tools Le no longer opens protoolsteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-28-2008 10:18 AM
Pro Tools LE 6.1.2 (and 6.1.1) no longer work bob Ancona 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-31-2003 04:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com