Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-16-2007, 08:48 AM
Matt Chan Matt Chan is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Toronto, Canada
Posts: 245
Default OT: HDCAM SRW 5500 layback problems (latency!)

we recently acquired an SRW 5500 the other day and i yesterday i did my first layback with the machine.

i believe i am seeing a 4 frame latency on the LTC output of the deck... here is my setup.

Evertz Tri-Level Sync Feeding SRW5500, Blackburst (in phase with tri-level) feeding Pro Tools
5.1 AES/EBU Output from Pro Tools to SRW5500
Pro Tools chases 23.98 LTC from deck
Pro Tools locked to Video Reference
Pro Tools Session not pulled down...

When i do a layback, i found everything to be about 4 frames late. I thought there was some sort of input processing delay on the deck initially. But then I output tone using a signal generator and made edit points on the deck to match the bars on tape. Performed my insert edit and the tone was right on where it should be. So now I'm thinking that the LTC output must be funny, because why else would there be a latency when I'm chasing the deck, when the deck is recording to the proper in/out points on the tape?

Has anyone else had similar experiences they can share?

Thanks,
Matt
Reply With Quote
  #2  
Old 05-16-2007, 09:25 AM
dmfisher1 dmfisher1 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: New York, NY
Posts: 16
Default Re: OT: HDCAM SRW 5500 layback problems (latency!)

Matt - why is your PT session not PULL DOWN if your frame rate is 23.98?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-16-2007, 09:47 AM
Matt Chan Matt Chan is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Toronto, Canada
Posts: 245
Default Re: OT: HDCAM SRW 5500 layback problems (latency!)

it was all cut at video speed...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-16-2007, 10:23 AM
kptkarl kptkarl is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: LA, Karlofornia
Posts: 206
Default Re: OT: HDCAM SRW 5500 layback problems (latency!)

Its been covered here in the following thread.
read this
Reply With Quote
  #5  
Old 05-16-2007, 10:43 AM
Matt Chan Matt Chan is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Toronto, Canada
Posts: 245
Default Re: OT: HDCAM SRW 5500 layback problems (latency!)

aha! amazing, thankyou.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sony HDCAM SRW-5500/2 Low Hours CCH Buy & Sell 0 02-25-2013 04:52 PM
HDCAM SR (SRW-5500) not track arming in Machine Contol ryanowens Post - Surround - Video 3 05-22-2011 04:26 PM
SRW-5500 layback problem bdangler Post - Surround - Video 7 05-08-2010 09:35 AM
Dolby E layback to srw 5500 2 frames advance? not2tech Post - Surround - Video 10 03-31-2010 12:38 PM
Dolby E layback to a SWR-5500 Need Tri Level? Brandonx1 Post - Surround - Video 4 01-19-2010 08:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com