Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-18-2003, 08:49 AM
JDnSTL JDnSTL is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 4
Default Confused about MIDI inputs and outputs

whats the deal with the Digi002 port 1 and 2. I have a keyboard hooked into a 002R and I can send midi but I still have to troubleshoot to get it sent and recorded then I still have to troubleshoot to hear it back, I have used other PT systems and they were pretty self explanatory because of the way they were setup but alot of things I'm used to doing aren't working out for me now. someone please give me assistance on this.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-18-2003, 11:45 AM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,091
Default Re: Confused about MIDI inputs and outputs

Select All as the difidesign Port1 input. make sure your keyboard is pluggen into the midi in prot on the 002r. If you are using an outboard tone generator, put the audio outs into the 002R audio ins ( lets say 1&2) In PT, select an audio ( or aux track ) and select Input - Audio 1&2 and out pit to 1&2 ( or wherever you are monitoring from. Rec Enable the midi track that has the Digi Port 1 delected. When you play, the midi notes will be triggered and the sound module will play thru the selected ins. Make sure that Midi Thru is selected in the Midi menu of PT and that Monitoring is set to Input and not Auto input.
If you are using a soft synth - insert it on a track, and it will get triggered by the midi keyboard. The only diofference is that Midi Out must be the soft synth and not Digi Port.
Make sure your keyboard or midi input device is connected and on before you turn on the 002R and open PT.
Good luck
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #3  
Old 11-18-2003, 01:20 PM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: Confused about MIDI inputs and outputs

Not necessary.
Quote:
Make sure your keyboard or midi input device is connected and on before you turn on the 002R and open PT.
Good luck
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
  #4  
Old 11-18-2003, 01:34 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,091
Default Re: Confused about MIDI inputs and outputs

Tele, If I turn on the rack w/o having the keyboard on, PT does not see the ports. BUT, if I do have the ports by first turning on the keyboard, as long as the rack is not shut down, I can turn my keyboard on and off w/o losing the ports. This may be keyboard dependant and not a PT hardware issue. YMMV.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #5  
Old 11-18-2003, 02:05 PM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: Confused about MIDI inputs and outputs

I don't have an 002R here, but on the 002 the ports show up regardless of if you have MIDI devices plugged in or whether they are turned on. On 6.1, the 002 MIDI ports wouldn't show up unless the 002 was powered up while Windows booted; this was fixed in 6.1.1 by making mmerefresh run as a windows service - but it should NEVER care whether there's a device connected or powered up.
Quote:
Tele, If I turn on the rack w/o having the keyboard on, PT does not see the ports. BUT, if I do have the ports by first turning on the keyboard, as long as the rack is not shut down, I can turn my keyboard on and off w/o losing the ports. This may be keyboard dependant and not a PT hardware issue. YMMV.
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
  #6  
Old 11-18-2003, 05:48 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,091
Default Re: Confused about MIDI inputs and outputs

I just tried and I can't succeed as you decribe. The MMRefresh.exe is running but the midi ports aren't recognized unless I turn off the rack, turn on the keyboard then turn back on the rack. If you have any suggestions... Thanks
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #7  
Old 11-18-2003, 05:55 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,492
Default Re: Confused about MIDI inputs and outputs

Cliff

This sounds strange to me too.. the ports should always show up in Pro Tools 6.1.1 regardless of if you have anything plugged in or not.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #8  
Old 11-18-2003, 08:35 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,091
Default Re: Confused about MIDI inputs and outputs

Me too but I get no portsd unless I restart PT. Then they are back. I will check in Control Panel - Audio and make sure the device is listed ass default midi.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
confused about omni inputs! PT user Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 12 05-12-2014 07:50 AM
Confused about video outputs Newpostguy Post - Surround - Video 21 01-29-2010 07:43 PM
Absent MIDI signal on playback!! (checked inputs/outputs..) bquarrie Pro Tools M-Powered (Win) 5 05-02-2007 06:41 AM
Using Midi inputs and outputs?? bluesguy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-15-2005 04:59 PM
001 midi inputs/outputs dont work anymore? El CaCa 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-10-2004 09:19 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com