Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-05-2014, 07:03 AM
Kylehamilton Kylehamilton is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Hamilton, NJ
Posts: 13
Default Where are my Instrument Plug Ins?

I am a complete Newbie. Have installed my version of Pro Tools 11, on my Mac Pro - However, when I create a New Instrument Track (or any other compatible type of track) and got to Inserts/Plug Ins/Instruments - I don't see any instruments.

All of the literature states that Pro Tools comes with a selection of Virtual Instrument plug ins - so, where are mine?

Any ideas/suggestions?

Thanks,

Kyle
Reply With Quote
  #2  
Old 12-05-2014, 08:10 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,789
Default Re: Where are my Instrument Plug Ins?

Did you install the Air Creative Collection? That's a separate download and install.
__________________
Brian

Windows 10 Pro 64 Bit

Pro Tools 2021
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Instagram
Reply With Quote
  #3  
Old 12-05-2014, 09:25 AM
Kylehamilton Kylehamilton is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Hamilton, NJ
Posts: 13
Default Re: Where are my Instrument Plug Ins?

Hi Brian,

Well, I suspect not - don't remember being prompted to do so, nor do I remember seeing that - so, let me go look - I suppose in my Avid account, to see if that's there hanging around for me!!

I'll let you know how I get on, but in any event - than's a million for your help.

Kyle
Reply With Quote
  #4  
Old 12-05-2014, 10:38 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,789
Default Re: Where are my Instrument Plug Ins?

Yes it will be in your Avid Account.

Look for AIR Creative Collection 11.1 Installer for PT 11.1+ (Mac) (2.3 GB)

If you want the instruments for Pro Tools 10 as well then you need
Avid Virtual Instruments 10.3 Installer for Pro Tools 10.x (Mac) (2.72 GB)
__________________
Brian

Windows 10 Pro 64 Bit

Pro Tools 2021
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Instagram
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Instrument plug ins -Protools 11 Lucky Bastard Getting Started 5 03-03-2014 03:28 PM
No instrument plug-ins found marb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-23-2009 05:33 PM
Sampletank2 not an instrument plug in? Dancesux 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 07-30-2006 09:28 PM
Using an Instrument Plug-in pedmunds1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-13-2005 07:32 PM
HELP - HOW DO I USE AUDIO INSTRUMENT PLUG INS jimbob 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 07-24-2004 02:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com