Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-09-2011, 11:51 AM
no-xplode no-xplode is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: athens
Posts: 6
Default PT9 Apogee Inserts I/O mappings problem

Hi,

I ran into this problem as I was setting up the I/O for my rig.

I use PT9 and Apogee Symphony with AD16x and DA16x in Advanced mode, but while I was creating paths for the Inserts I/O, I realized that analogue outs of the DA16x 1-16 are correlated to the AES inputs 1-16 of the DA16x, so if I want to use hardware inserts, my analogue outs collide with the AES inputs, which doesn't seem correct.

This categorization mapped by Apogee, when using Advanced mode:


Symphony inputs 1-16 correspond to the AD’s analog inputs 1-16; --------Symphony outputs 1-16 correspond to the AD’s digital outputs 1-16;---------- Symphony inputs 17-32 correspond to the DA’s digital inputs 1-16; ---------Symphony outputs 17-32 correspond to the DA’s analog outputs 1-16

Is there a way to alter the input/output configurations of the insert I/O paths, in PT9?
Or a workaround with Apogee's mapping?

Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 04-09-2011, 02:15 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,526
Default Re: PT9 Apogee Inserts I/O mappings problem

Not sure about when using the Symphony card, but when using the AD-16 and DA-16 with X-HD cards, the interfaces have to be in standard routing for Pro Tools to see the ins and outs as a single unified interface.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.6.

Pro Tools Ultimate 2021.3, HD Native, Focusrite Red 8Pre (Mac)
Pro Tools 2020.12, Mbox3 (Win)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-2011, 01:56 AM
no-xplode no-xplode is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: athens
Posts: 6
Default Re: PT9 Apogee Inserts I/O mappings problem

I see, so I must contact Apogee for info about the possibility of different mappings in Advanced methodology.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are Apogee DA16X/AD16X converters sample accurate used as Inserts Eduardo Apolonia Tips & Tricks 1 04-07-2011 11:00 AM
FR - AIR instrument MIDI mappings remute Virtual Instruments 13 01-10-2009 09:44 AM
Apogee DA-AD 16X as hardware inserts - small timing probs? MixerGuy Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-24-2007 05:47 PM
Bug in keyboard shortcut mappings? scratcher_x 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-18-2005 03:47 AM
fader mappings pleasedonthitme MIDI 0 05-02-2003 09:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com