Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-28-2006, 11:39 AM
bubbiesdod bubbiesdod is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 45
Default Can\'t play audible new audio without recording

Extreme newbie here. When I record, for instance, a guitar track on one track, and I create a second track for a second guitar, I can't audibly play the second guitar track along with the recorded guitar track, unless I actually record what I am playing on the second guitar track. Merely clicking on record enable is not sufficient to enable me to reherse the second track as I play back what has already been recorded. In short, when record is enabled, but not recording, I can only hear what has already been recorded when I press play. There must be a solution that I have overlooked in my ingnorance. Any advice on what the solution is, besides finding an easier hobby?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2006, 12:02 PM
randyT randyT is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 228
Default Re: Can\'t play audible new audio without recording

Switch from "Auto Input Monitoring" to "Input Only Monitoring"

we get this question alot around here. perhaps a change to the default setting for this would help out the new users. I guess you have to learn this sooner or later but not necessarily when you or just getting your first dose of gratification from your new PT DAW.

randy
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2006, 12:36 PM
bubbiesdod bubbiesdod is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 45
Default Re: Can\'t play audible new audio without recording

Thank you very much for your reply. I expect this will be an "interesting" adventure in learning and recording.

Matt
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2006, 12:59 PM
randyT randyT is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 228
Default Re: Can\'t play audible new audio without recording

definately don't throw away the owner's manual....:)
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2006, 06:01 AM
bubbiesdod bubbiesdod is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 45
Default Re: Can\'t play audible new audio without recording

I see the "Auto Input Monitoring" line in the pull-down menu, which you indicate is the default, but I do not see a similar "Input only monitoring" selection. Where do I go in pro tools to make the change?
How do I make the change? Sorry that I have to ask that follow-up question, but I figured it would be self-evident when I got home and opened up a session. It was not. Thanks.

Matt
Reply With Quote
  #6  
Old 09-29-2006, 07:57 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Can\'t play audible new audio without recording

Press alt + k


You can also read all about it starting on page 154 of the Reference Guide. The Reference Guide is available from the help menu within the program. You should check it out.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #7  
Old 09-29-2006, 11:27 AM
bubbiesdod bubbiesdod is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 45
Default Re: Can\'t play audible new audio without recording

O.K. I was looking for a second selection altogether, rather than assuming that the other end of the toggle swith was the choice I wanted. This evening, I will take a look at the (800+ page) Reference Guide to which you referred and figure out what in the heck the difference is between the two modes. Thanks, fella.

Matt
Reply With Quote
  #8  
Old 09-29-2006, 11:44 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Can\'t play audible new audio without recording

It's also available free online HERE.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audible Audio does not match WAV files!?!? zsjordan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-13-2010 09:36 AM
Recording an audible click track bradwarren Pro Tools M-Powered (Mac) 3 04-13-2008 01:48 PM
Popping/Clicking/Audible Noise Recording/Playback ByronVader Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-13-2006 07:26 PM
Audio pops and audible spikes guitates 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 05-21-2006 07:39 AM
No audio from Ableton Live is audible in PT! Animal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-30-2004 02:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com