Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-15-2003, 09:20 PM
tucum tucum is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Brasil
Posts: 216
Default Digital Performer 4 and 002 Rack

Do you guys know if Digital Performer 4 works with 002 Rack, a how well? Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2003, 02:16 AM
makarushka makarushka is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 13
Default Re: Digital Performer 4 and 002 Rack

I have just installed the newly released Core Audio driver for my 002R (thank you Digi) as part of the Pro Tools 6.1.1 update. So far on my machine the driver works quite well with iTunes and TC Spark 2.8. No luck with DP4, however ;-( As soon as I try to change the hardware driver in DP to the "Digidesign HW" and click OK, DP shows me the spinning beach ball and that's where it stays. When DP is force quit and restarted, the same situation occurrs... I'll try reinstalling DP tomorrow; will let you know if there are any news...
Reply With Quote
  #3  
Old 09-16-2003, 04:32 AM
dubaifox dubaifox is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Dubai U.A.E.
Posts: 1,245
Default Re: Digital Performer 4 and 002 Rack

I bought DP 4 and 002r thinking they would work. I used to use DP 1.7 all the time with my NuBUS TDM hardware. BUT, there is no way to use the 002r interface with the DP 4 (I think) as to hear your modules you need to make an AUX input, and it does not show up in DP4. Big Bummer.

I read somewhere about a software patch that will allow it to work? Anybody?

__________________
International Award Winning Arabic Fusion
www.ajmusiconline.com
---------------
2xMacPro 2.66,002r,OSX 10.4.10,PT 7.4cs8
3xVisionDaw,NI Komplete,Yamaha 01V/96
Reply With Quote
  #4  
Old 09-16-2003, 09:03 AM
CharlesL CharlesL is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Singapore | Chinatown
Posts: 288
Default Re: Digital Performer 4 and 002 Rack

sorry if this is a bit OT. how abt the Digi 001 ? any success stories using it and DP4 in OSX ?
__________________
.. TWO ROOMS pte ltd
.. Audio Post Production
.. www.tworooms.com
Reply With Quote
  #5  
Old 09-16-2003, 01:14 PM
tenton tenton is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 13
Default Re: Digital Performer 4 and 002 Rack

I recently switched to an 002 from a MOTU 896 and I hadn't fired up DP4 yet so your thread made me curious.

I too had the spinning ball problem, but managed to make it finally work. I

1. selected setup/configure audio system/configure hardware driver
2. selected the built-in audio controller and hit ok. The sound began playing out of my computer speaker. So far so good (no sound played previously)
3. I went through the process again, but this time selected the Digi hardware and clicked ok. It took a few seconds (or more) but the spinning ball disappeared.
4. My old track outputs were invalid (in italics now) so I had to select a new output (the digi outs) and everything worked fine.

Hope this helps.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-16-2003, 04:14 PM
makarushka makarushka is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 13
Default Re: Digital Performer 4 and 002 Rack

Yep. Got it to work, too. Apparently it crashed because the buffer size in DP did not match that of the Digidesign's Core Audio setup's. Changing the buffer size within DP while still on "built-in audio" first, and only then changing to Digi's driver, worked. Thanks!
Reply With Quote
  #7  
Old 09-16-2003, 06:19 PM
atrest atrest is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 114
Default Re: Digital Performer 4 and 002 Rack

i did all that and still have the problem. I also have a problem with DP3 and it freezing when opening files i made before i got my DIgi 001. any ideas?
__________________
http://www.thegaragestudios.org
Reply With Quote
  #8  
Old 09-30-2003, 06:31 PM
jnaz jnaz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 17
Default Re: Digital Performer 4 and 002 Rack

I still have not been able to make this set-up work. What should the buffer be set at? What about the "host multiplier"? If I change to the Digi HD driver, I get the beachball of death. PT 6.1.1 works fine, as does Peak and Spark. But DP 4 is NG.. Help please!
Reply With Quote
  #9  
Old 09-30-2003, 06:38 PM
atrest atrest is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 114
Default Re: Digital Performer 4 and 002 Rack

If you load the old version of DP... like 4.01 or 4.0, change the driver there to the digi one, then wait for the ball to go away (about 20 seconds max), then close out of that version and open 4.1, it should work. i was having the same problem and i did that and it worked. it saves the preferences from 4.0/.01 and automatically changes 4.1 to the digi drivers.
__________________
http://www.thegaragestudios.org
Reply With Quote
  #10  
Old 09-30-2003, 07:34 PM
jnaz jnaz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 17
Default Re: Digital Performer 4 and 002 Rack

Yes, this totally worked. Thanks. You just helped me end 3 hours of frustration One last thing: what's the message about command bindings? Can I make that go away?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anybody use Eleven Rack with Digital Performer? bdc123 Eleven Rack 6 02-01-2011 11:34 AM
Can Eleven Rack be used with other DAWs (Digital Performer eg.)? hwalker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-02-2009 01:08 PM
M Box and Digital Performer LesPaul666 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-01-2002 10:54 PM
Can I use Digital Performer with 888/24? Imagine Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-02-2001 08:42 AM
Digital Performer/Performer and the 001 nz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-01-2000 01:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com