Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-01-2007, 12:24 PM
outoftune outoftune is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 24
Default Re: anyone have their 001 black lion modified?

a few folks at tapeop have had it done and there are some a/b tests here:

http://messageboard.tapeop.com/viewt...&highlight=002
Reply With Quote
  #12  
Old 01-01-2007, 12:44 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,771
Default Re: anyone have their 001 black lion modified?

Quote:
a few folks at tapeop have had it done and there are some a/b tests here:

http://messageboard.tapeop.com/viewt...&highlight=002
I see no reference to mod´ing Digi001s here... either.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini 2018, six-core 3.2gHz i7, 32 gb RAM.
Focusrite Scarlett 6i6 2nd gen, Dynaudio BM6's, Command 8, SSL UC1, iPad Avid Control.
Pro Tools 2020.11.0.157, Mac OS 10.15.7.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-01-2007, 04:37 PM
outoftune outoftune is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 24
Default Re: anyone have their 001 black lion modified?

im not trying to spread a rumour...i was told in an email from BLA that they can do the analog stages and the pres...other people have been told the same...

http://messageboard.tapeop.com/viewt...951&highlight=
Reply With Quote
  #14  
Old 01-01-2007, 05:03 PM
jjhuntfox jjhuntfox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Portland,OR,USA
Posts: 969
Default Re: anyone have their 001 black lion modified?

Take the risk and give it a try. Just figure out a way to test the converters before and after... If it is only $250 that isn't too much especially if it makes the 001 converters usable. It is kinda tough to do when the 001 is only worth about $200.
__________________

Reply With Quote
  #15  
Old 01-01-2007, 09:54 PM
RolandK RolandK is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Portland, OR USA
Posts: 245
Default Re: anyone have their 001 black lion modified?

I posted a 001 mod on the TapeOp board a couple months ago which upgrades channel 1 and 2 preamp IC's:

http://messageboard.tapeop.com/viewtopic.php?t=39322

It has nothing to do with the clock, converters, or software. Just the 2 channels.



EDIT- btw, people have asked if I wanted to do the mod to their 001's and to be honest, no. It can be done in an hour or so by any good tech with surface mount experience.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-01-2007, 10:30 PM
lamp lamp is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Ohio
Posts: 571
Default Re: anyone have their 001 black lion modified?

So which channel was the mod? #2 sounded a little brrighter. Maybe a little more detail.
Reply With Quote
  #17  
Old 01-02-2007, 11:00 AM
outoftune outoftune is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 24
Default Re: anyone have their 001 black lion modified?

i just setup an appointment to have my 001 modded, analog stages, pres and also installing a new BLA clock too. $350. i should have it back by the end of january and will let everyone know what i think.
Reply With Quote
  #18  
Old 01-02-2007, 06:06 PM
RolandK RolandK is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Portland, OR USA
Posts: 245
Default Re: anyone have their 001 black lion modified?

Quote:
So which channel was the mod? #2 sounded a little brrighter. Maybe a little more detail.
Yep, channel 2 was the modded one.

Somebody should look at the pre's in a 002 and M-Box. If its the same type of situation then it would be a worthwhile upgrade.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black lion mod !!!!!! Raoul23 Pro Tools 9 4 12-10-2010 05:43 PM
black lion 003+ mod Maddawg383 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 94 12-21-2009 02:01 AM
Anyone get their 003 Modified by Black Lion Audio?? rcd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-29-2007 06:09 PM
Black Lion Mod for 002 Mr.BossPlaya Tips & Tricks 16 05-17-2007 09:07 AM
Black Lion 03 Mod Lapis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-17-2007 01:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com