Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-18-2008, 02:44 PM
Rob Warren Rob Warren is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 42
Default Mbox 2 not working

I have a Macbook Pro 2.4 G w/ 4G of RAM.
10.5.4 Leapord.

My computer crashed and I had to ship it back to apple to get the ram fixed.
before I shipped it back one of the things that happened was the Mbox quit working. I also tried my Mbox mini as well and it does not work.
both USB ports no dice.

It sees it in the system profiler.
When I get into the system prefs and I click on the Mbox icon it opens
and says not connected. It won't even let me try to connect it.
It also says firmware version not available. (1.38 is what it is I think)
the newest firmware anyway.

It's like the USB isn't working. I plugged an apple keyboard into it and it was operating fine. again the system profiler sees it in the USB port.

any help would be appreciated. I'm not sure where to go from here.

thanks,

Rob Warren
Reply With Quote
  #2  
Old 12-18-2008, 03:08 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: Mbox 2 not working

Please start with the steps in the General Troubleshooting thread. We'll also need to know which version of Pro Tools you have installed.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 12-18-2008, 04:51 PM
Rob Warren Rob Warren is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 42
Default Re: Mbox 2 not working

I've been through the general stuff.
Protools 7.4.2 cs1

The thing is it was all working fine until I had some RAM issues
and my firewire drives stopped showing up.
got the computer repaired but it didn't help this issue.
But everything else is working right now fine.
Of course without MBox I can't run Pro-tools.

any suggestions,

rob
Reply With Quote
  #4  
Old 12-18-2008, 07:37 PM
Rob Warren Rob Warren is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 42
Default Re: Mbox 2 not working

I've done all I know.

I've fixed permissions.
I've updated to Protools 7.4.2cs2

I ran the digi protools tech folder.

nothing is making a difference.

The Mbox2 and Mbox2 mini both do NOT work at all in
either USB port.

I have plugged in a USB keyboard just to make sure the USB port is
working. Keyboard works fine. Also the system profiler is seeing the Mbox as when it's plugged into the USB port.

I really need this immediately.
any help would be greatly appreciated.

rob
Reply With Quote
  #5  
Old 12-19-2008, 10:05 AM
Rob Warren Rob Warren is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 42
Default Re: Mbox 2 not working

any has any ideas, please I'm all ears.

thanks,

rob
Reply With Quote
  #6  
Old 12-19-2008, 10:09 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: Mbox 2 not working

Try zapping the PRAM:
http://support.apple.com/kb/HT1379

Try resetting the System Management Controller:
http://support.apple.com/kb/HT1379
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 3 not working dialup macOS 1 01-25-2013 03:47 PM
Mbox 3 not working decypha macOS 1 05-06-2012 02:57 PM
Why isn't my mbox working? moonwalker2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 03-30-2011 05:47 AM
mbox working with OS X 10.5.1 trop trop Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-04-2008 09:02 PM
mbox 2 not working argh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-25-2006 01:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com