Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2014, 09:29 PM
Ray Lyon Ray Lyon is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Waynesville, NC
Posts: 740
Default "Lost" plug-in licenses

I recently had to replace my main drive (Mac G5 dual 2.0 ghz) that has OS 10.5.8, Pro Tools 8.0cs3 and all of my plug-ins installed on it. I used Carbon Copy Cloner to backup the failing drive, installed a new SATA 500GB drive (only $50!) and proceeded to copy the backup back to the main drive.

Because of some unknown reason I had to uninstall and reinstall Pro Tools 8 and then upgrade to 8.0cs3. I started up PT but it would not load because of iLok "extensions not being found" I installed the latest drivers for a PPC Mac and did get Pro Tools to open. However, all of my plug-in licenses are missing. PT is asking to input serial # codes, activate licenses and negotiate with the newly revamped iLok anti-piracy method.

This task could take hours and I don't know if I have all the documentation required...

Is there any way I can find the files that indicate the status of my licenses and reinstall them on the new drive? Any other solutions? Will I be able to relicense my original plugs or are they not able to licensed for a second time?

Any input from someone who knows about would be appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2014, 09:40 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,452
Default Re: "Lost" plug-in licenses

Go to www.ilok.com and find a legacy installer. If you don't have that driver installed, PT won't see your key at all.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2014, 07:14 AM
Ray Lyon Ray Lyon is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Waynesville, NC
Posts: 740
Default Re: "Lost" plug-in licenses

Thanks for your replay JF
I had already done that just to launch Pro Tools...
When I go to open a PT file, however, dozens of dialogue boxes come up asking me to authorize each plug in individually... PT has amnesia and even tho the iLok is updated with the legacy driver. I was wondering if there was a workaround for this.
Have any other ideas? (I am also following up on this with iLok)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-20-2014, 10:12 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,452
Default Re: "Lost" plug-in licenses

If you have proper keys on your iLok key, and have that iLok key inserted, and have iLok drivers installed, there should not be a problem. Take a look at all those three points I made and if it still gives you trouble I think it would be up to www.ilok.com to sort it out.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-20-2014, 04:56 PM
Ray Lyon Ray Lyon is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Waynesville, NC
Posts: 740
Default Re: "Lost" plug-in licenses

Hi Janne,

I got it fixed. Turns out that on a PPC based PT Accel|3 system a different "legacy" driver (to authorize plug-ins) had to be installed. The installation instructions were not exactly clear on iLok's website making for some real confusion on my end. I finally discovered that each iLok had to be synced SEPARATELY on an Intel based Mac. The instructions turned out to be on 3 different iLok pages upon which I fortunately stumbled. I put 2 and 2 together and came up with a solution. Piracy policy is a necessary evil for innocents who actually purchase their own software. Thanks for your valuable time and help.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-20-2014, 11:14 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,452
Default Re: "Lost" plug-in licenses

Glad you got it sorted out :)
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Factory Promo UB" - "Eventide" - iLok license - What plug-in is this? Intini Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 08-31-2012 08:27 PM
PT10 - Free Upgrade for "Academic" licenses d.pacchi Pro Tools 10 0 10-22-2011 02:23 AM
Import session data... please break out "plug in settings" and "plug in automation" yeloocevad Pro Tools TDM Systems (Mac) 19 10-05-2011 01:04 PM
"Plug-in Inactive" (plug-in settings lost after upgrade from 7 to 8) Thyrium 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-25-2010 07:31 PM
"Buss" and "Plug in" words grayed out... amba 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-10-2008 04:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com