Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-06-2001, 03:34 PM
Imox Imox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Asunción, Paraguay
Posts: 8
Default DIGI 001 & Logic AP 4.5

I still have problems with the DIGI 001's driver and Logic AP 4.5. When I run Logic AP the same error message appears 4 times:

Digidesign Digi 001: Chan 1-2
Error -6002: Can't Initialize Direct IO
OK

When I quit Logic my system crash. I uninstalled the DIGI 001's drivers and everything works fine. But I cannot work this way, installing and uninstalling drivers.
DIGI 001 and Logic 4.5 works together on Macintosh, so, there are drivers for Macintosh. Why don't you do the same for Windows?
Please I need a solution as soon as possible, because I purchased both (DIGI 001 & Logic AP 4.5) 4 month ago.

Thanks
Imox


------------------


[This message has been edited by Imox (edited March 06, 2001).]
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2001, 10:28 PM
Capeach Capeach is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Halifax, Canada
Posts: 54
Default Re: DIGI 001 & Logic AP 4.5

I too have problems with the DIGI 001's driver and Logic AP 4.61. I have simply tried to disable the Digi 001: Chan 1-2 driver under "device manager". But when I startup Logic AP 4.61 it just says "Error -6002: Can't Initialize Direct IO
" Any idea what I can do? I'm fairly new to Logic AP 4.61 and would appreciate any help.
I do know that it's neccessary to disable the digi001's midi port.

Thanks for any help.


Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2001, 12:49 AM
Eugene Eugene is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: moscow
Posts: 180
Default Re: DIGI 001 & Logic AP 4.5

HI,
You need to disable Digi`s audio and midi driver in Control panel/Multimedia
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2001, 02:54 PM
Imox Imox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Asunción, Paraguay
Posts: 8
Default Re: DIGI 001 & Logic AP 4.5

Hi:

I fix the problem, thanks Eugene, well, first I must to say that Digi 001 and Logic AP DON’T WORKS TOGETHER, yeah, it’s the damn truth.

Well, as I said I fix the problem (I don’t know how long), doing this:

1) First I disabled the Digi’ audio and MIDI drivers in Control Panel>Multimedia>Devices, restart your PC, and run logic. The Error 6002 won’t appear, well, it should not appear.
2) When you are in Logic, go to Audio menu>Audio Hardware & Driver>Audio Driver 2> and disable Direct I/O. Import or record audio (yes, with your other sound card, if you have other), then close the software.

Doing this Logic must to run fine, I’ve done other step as well:

· Repeat the two steps above, then quit Logic and enable again the Digi’s audio and MIDI drivers, reboot your computer, run Logic again, the error 6002 should not appear, being in Logic go to Audio menu>Audio Hardware & Drivers>Audio Driver 2> and Direct I/O should be disabled.

And when you quit Logic your system should not crash, well, I hope so. I repeat; in my system these steps worked.

I hope this help
Imox




------------------
Reply With Quote
  #5  
Old 03-09-2001, 10:57 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,818
Default Re: DIGI 001 & Logic AP 4.5

-Have any of you tried installing Wave Driver 1.6cs5?

-It is supposed to address the -6002 "Can't Initialize Direct I/O" error:
http://www.digidesign.com/download/wavdrv.html

Brent
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #6  
Old 03-09-2001, 08:12 PM
Lord Humungous Lord Humungous is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: london, ontario, canada
Posts: 77
Default Re: DIGI 001 & Logic AP 4.5

The 1.6cs5 driver DOES NOT fix the Digi/Logic boot conflict.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-10-2001, 04:12 AM
dean7 dean7 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: england
Posts: 78
Default Re: DIGI 001 & Logic AP 4.5

Even 5.1 does not fix this problem.

so how will that driver make any difference
that driver should be included in any new upgrade!

dean
Reply With Quote
  #8  
Old 03-10-2001, 06:52 AM
PAM PAM is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 83
Default Re: DIGI 001 & Logic AP 4.5

Quote:
Originally posted by Imox:
Hi:

I fix the problem, thanks Eugene, well, first I must to say that Digi 001 and Logic AP DON’T WORKS TOGETHER, yeah, it’s the damn truth.

Well, as I said I fix the problem (I don’t know how long), doing this:

1) First I disabled the Digi’ audio and MIDI drivers in Control Panel>Multimedia>Devices, restart your PC, and run logic. The Error 6002 won’t appear, well, it should not appear.
2) When you are in Logic, go to Audio menu>Audio Hardware & Driver>Audio Driver 2> and disable Direct I/O. Import or record audio (yes, with your other sound card, if you have other), then close the software.

Doing this Logic must to run fine, I’ve done other step as well:

· Repeat the two steps above, then quit Logic and enable again the Digi’s audio and MIDI drivers, reboot your computer, run Logic again, the error 6002 should not appear, being in Logic go to Audio menu>Audio Hardware & Drivers>Audio Driver 2> and Direct I/O should be disabled.

And when you quit Logic your system should not crash, well, I hope so. I repeat; in my system these steps worked.

I hope this help
Imox


Hello Imox

Your post is not, well... very clear.

I have the LAP - Digi combo in my studio, and is working with it every day.
You ned as you say to disable the wave-driver - you DON´T need it enyway, and midi-driver under multimedia devices.
LAP use dio just like PT, so you have to set up LAP to use that...

For MIDI to work you need another soundcard, or MIDI-i/o card.

So LAP is working on a Digi-system, you just have to set it up..

PAM
__________________
MOCN - Euro-Sound Studio
Reply With Quote
  #9  
Old 03-11-2001, 07:58 AM
dean7 dean7 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: england
Posts: 78
Default Re: DIGI 001 & Logic AP 4.5

What people want is to be able to use protools le and then switch to logic and not have to change anything in windows and without having to use another soundcard for midi. If this can't be done then just say so, then we will have to choose either logic or protools, because I like touse both this is a real pain.
dean
Reply With Quote
  #10  
Old 03-11-2001, 02:31 PM
yavuzj yavuzj is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,039
Default Re: DIGI 001 & Logic AP 4.5

Hi,

Quote:
Originally posted by DigiTechSupt:
-Have any of you tried installing Wave Driver 1.6cs5?

-It is supposed to address the -6002 "Can't Initialize Direct I/O" error:
http://www.digidesign.com/download/wavdrv.html

Brent
Is this not supposed to be included in the 5.1 upgrade? I am using PT LE 5.1 on Win ME (PT LE was clean instaled not upgraded).




------------------
Yavuz AKYAZICI
Guitar Player
Composer
__________________
Yavuz AKYAZICI
Guitar Player, Composer
http://cdbaby.com/cd/volcano
http://volcanojazz.com
http://myspace.com/volcanojazz
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 002 & Logic Pro Bronxite 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 11-21-2006 10:00 PM
Logic and Digi 002 Makkan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-23-2004 05:47 AM
Digi 002 w/Logic and/or DP3 sirgant 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-15-2002 08:29 AM
Digi 001 + Logic ncorea 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 02-10-2002 10:29 AM
Digi 001/Logic/OMS toecat MIDI 2 04-26-2001 05:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com