Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-21-2022, 10:16 AM
Pastman Pastman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2022
Location: Toronto, Canada
Posts: 1
Default Using Digi 192 as expansion Adat I/O

HI, I recently upgraded to a Mac Studio Ultra with Pro Tools Ultimate and a Presonus 2626 I/O. I previously had a Digi 192 I/O that I used with my old Mac Pro and would like to use the 192 with my current system via Adat Optical to add a little extra I/O. Is this possible? I am able to connect to the 192 and see the 192's Adat in's and out's, but can't figure out how to switch them to analogue in's so I can hook up some mic pre's to the the 192. Anyone have any ideas on how I might be able to do this? Thanks so much.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-21-2022, 11:19 AM
smurfyou smurfyou is online now
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,037
Default Re: Using Digi 192 as expansion Adat I/O

How are you able to see both the Presonus and the 192 in PT?

Unless I misunderstand what you're trying to do is impossible. I'd start looking for an ADAT expander type device like Ferrofish or even Behringer.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #3  
Old 09-21-2022, 12:36 PM
noah330 noah330 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 569
Default Re: Using Digi 192 as expansion Adat I/O

Unless I'm misunderstanding, you're attempting to use the 192 in a standalone mode. This isn't supported.
__________________
Apple M1 Mac Studio (base model)
HD Native PCI-e in an Echo Express SE 1 chassis
HD Omni with SSL XLogic MADI-AX and MADI-HD

Instagram:
https://www.instagram.com/sparkletune/
Reply With Quote
  #4  
Old 09-21-2022, 03:00 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,450
Default Re: Using Digi 192 as expansion Adat I/O

I would sell the 192 and get a lightpipe preamp. Best budget option is the Behringer ADA8200. Best value/sound (my opinion) is the Midas XL-48(absolutely stellar on drums).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AD Expansion card or ADAT interface? keevhren Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 12-31-2009 11:22 AM
ADAT Expansion help for 002 charlieuw 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 06-15-2006 02:16 PM
01v96 -16 ADAT Expansion? dubaifox 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-16-2005 11:30 AM
ADAT input expansion jonhollis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-17-2000 09:23 AM
001 I/O expansion via ADAT interface & issues lacrimal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-07-2000 10:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com