Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-27-2022, 08:34 PM
Third Eye Studios Third Eye Studios is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,921
Default D-Command with 2022.4

Anyone use it yet? Just checking in. Curious if all is well.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2022, 01:00 AM
Led Led is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melbourne Australia
Posts: 382
Default Re: D-Command with 2022.4

Seen a few posts on FB that it is working with 2022.4 Ultimate/Fex...what I want to know is did they enable it for Studio?
Anyone..?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-28-2022, 04:35 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 1,066
Default Re: D-Command with 2022.4

works fine
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
M1MAX Mac Studio OS 12.6, PT2022.9, HDX, D-Command
M1 PRO MacBook Pro OS 12.6, PT2022.9, BabyFacePro FS
Reply With Quote
  #4  
Old 04-28-2022, 10:31 PM
Third Eye Studios Third Eye Studios is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,921
Default Re: D-Command with 2022.4

Sweet!
Reply With Quote
  #5  
Old 04-29-2022, 11:29 AM
StudioTalk StudioTalk is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: haines city
Posts: 58
Default Re: D-Command with 2022.4

Quote:
Originally Posted by Will Russell View Post
works fine
Have you tried it with Non Ultimate (What I'm used to calling Native) or whatever they call it now?
Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2022, 11:37 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 1,066
Default Re: D-Command with 2022.4

As far as I know the D command requires an HD driver which I'm pretty sure is only available with ProTools ultimate software.
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
M1MAX Mac Studio OS 12.6, PT2022.9, HDX, D-Command
M1 PRO MacBook Pro OS 12.6, PT2022.9, BabyFacePro FS
Reply With Quote
  #7  
Old 04-29-2022, 01:41 PM
StudioTalk StudioTalk is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: haines city
Posts: 58
Default Re: D-Command with 2022.4

Quote:
Originally Posted by Will Russell View Post
As far as I know the D command requires an HD driver which I'm pretty sure is only available with ProTools ultimate software.
Yea that has historically been the case, just wasn't sure if that changed with this latest renaming. Thought that since they gave many of the previously HD/Ultimate Only features to the lower tier, was just curious if they also are allowing these control surfaces to work, or if it still requires Ultimate. I have a Carbon, I have Ultimate, but only need it to run the D-Command.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-02-2022, 07:15 AM
alejandro7419 alejandro7419 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2020
Location: Amsterdam The Netherlands
Posts: 3
Default Re: D-Command with 2022.4

So far mine is working on 2022.4
even with my M1 MacBook Pro over WIFI (surprisingly fast)

Im also curious if the Protools Studio version would work
I have a perpetual Ultimate license, but with all the upgrades Vanilla has gotten
I probably don't need Ultimate at all

The big question is if Avid will use the M1 native transition as a good excuse to drop connectivity with the D-Command.... if that happens will be the end of PT for me
My love for my D-Command (The dedicated dynamics / EQ beats everything Iv'e tried) is the only thing that has kept me from switching to Luna
Reply With Quote
  #9  
Old 05-02-2022, 06:14 PM
Led Led is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melbourne Australia
Posts: 382
Default Re: D-Command with 2022.4

Be great if Avid could just tell us..
I doubt anyone wants to mess with a stable system to find out..
Reply With Quote
  #10  
Old 05-06-2022, 03:50 AM
Loki.H Loki.H is offline
Member
 
Join Date: May 2022
Location: Rixheim
Posts: 1
Default Re: D-Command with 2022.4

Hello I tried 2 days ago, with my PT studio, and the HD driver installed, not working, sad 😞
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eucon 2022.4 Cheesehead Avid S1, S3, Dock and Control App 9 04-28-2022 09:54 AM
2022 Macbook Air tonejunkee macOS 3 02-15-2022 11:01 AM
Avalon 2022? Burrito_Flagship Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-26-2000 04:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com