Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-01-2012, 07:03 PM
hugoleitao hugoleitao is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Lisbon
Posts: 62
Default Help bring Pro Tools back to life after migration assistant!!!

Hi everyone

I decided to upgrade from a stable 10.6.8 and PT 8 system to the latest 10.8.2 ML and PT 10.3HD , I did this because 10.3 HD features and mainly because Artist Control improvements, besides that I was unable to use my iCloud account under 10.6.8, ML was recently approved by Avid so why not...
Since all the feedback was strongly positive around here I decided to back up my hard drive doing a image of all system and then do a fresh install of ML.
Like I told before my HD 1 used be rock solid under SL but after upgrade to ML it became very unstable.
Did the ML installation normally but then I've used migration assistant to get all my settings and stuff back again from my image back up.
Everything seems to be ok until I launch PT for the first time to start working again, I've noticed on the first minutes that PT wasn't same I had before, after did some search here and other forums, I figured out that migration assistant mess up completely with user permissions, which strongly affect PT behavior.
I don't wanna get in detail of all my attempts to fix this issue, but I've spent days trying to get PT back to the normal behavior without completely reinstall ML.
The symptoms that I've been noticed is since I work mainly in post, picture stuttering is a nightmare that i can only fix with I restart this is the more common, can't open some sessions because I don't have permission, when I can open sessions I can't save them, can't move folders inside the same hard drive (only allow me to copy) PT occasionally crash during the start up, another annoying problem is when a external hard drive is (normally from clients) PT seems to behave very slow, quit is not enough, restart is the solution.
Another problem is while trying to import any omf file I have a strange error in task manager I can easily replicate this by choosing " copy from source" . The only way to get trough this is the "consolidate" option.
With all of this I'm getting about 10 restarts on normal 8 hours working day, this is driving me crazy I don't even remember what was the last time PT crashed on me under 10.6.8!
I work mostly with features films and I can't spend my day restarting the computer to have PT back to normal again.
I already have enabled root user, repaired permission under recovery mode, reinstalled PT again and the last 10.8.2 combo update. Deleted prefs, cleaning caches.
I bought disk warrior and cocktail, run it both but all problems persist.
I'm trying to avoid OS installation for the reasons I've mention before, I'm looking for some tips that could help me to bring my system back to life again without spending painful weeks reinstalling software and request new authorizations.
I'am PT user since vers 5 and never listen before about migration assist causing this type of issues, my bad I know, but i'm pretty sure this is a permissions related issue and probably fixable with few specific steps, everything was working properly before the upgrade, the only suspicious move here was definitely migration assistant.
Please, anyone with any precious information related to this specific problem that could help me and other users please share it here.


My specs:
Mac quad core Xeon 2.26 (mid 2010) 8g ram (3 internal hard drives)
HD 1 and blue face 192 I/o
Artist control v2
Pro tools HD 10.3
Video playback running on Pro tools using mini display port to hdmi


Thanks


Hugo
Reply With Quote
  #2  
Old 10-03-2012, 09:08 AM
francois's Avatar
francois francois is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 872
Default Re: Help bring Pro Tools back to life after migration assistant!!!

SOmething that fixed all our problems in HDX:

1) Make sure "Wake for Ethernet Access" in Energy Saver Prefs are OFF
2) Start up in safe mode - (hold down shift while starting up) let Mac do its thing and restart as normal.
__________________
PT 2021-12 ultimate -HDX1- OSX 10.15.7- MacPro 7.1
- D-command 24- Trinnov Dmon6
Reply With Quote
  #3  
Old 10-03-2012, 04:05 PM
Hanswurstlsepp Hanswurstlsepp is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: GERMANY, area Karlsruhe/Stuttgart/Mannheim
Posts: 970
Default Re: Help bring Pro Tools back to life after migration assistant!!!

There's a hidden feature in OSX:

ShutDown Mac
Start Mac
Before the Mac-Tone comes up, press cmnd/R
In the following screen choose the terminal.app and type resetpassword and press Enter/Return
Then press reset Disk Permissions

I only found a German link. It helped a friend who ran into same problems.

http://www.macwelt.de/tipps/OS-X-Lio...n-3925534.html

I hope this helps.
__________________
Cheers, STeff
---------------------------------------
MacPro5,1 ; 6-Core Intel Xeon 3,46 GHz, 32 Gig Ram, NVIDIA Quadro K5000 with 3 displays connected  OSX10.15.7  Pro Tools|HDX Ultimate 2022.9  HD I/O&192Digital&96&96i I/Os  D-Command ES  4xUnitor8 & 2xAMT8
Reply With Quote
  #4  
Old 10-04-2012, 02:53 AM
the dude's Avatar
the dude the dude is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Burbank , Kalifornia, USA
Posts: 1,184
Default Re: Help bring Pro Tools back to life after migration assistant!!!

Repair permissions will not fix permissions of third party software
It is typically only for osx, will not fix non osx extensions
After migration assistant it not uncommon to need to reinstall pro tools, ilok extensions etc...
Uninstall and reinstall
__________________

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
http://www.studio-techservices.com

าำ
studio.tech@yahoo.comm
Mitch Berger Tech Services




We service ALL Avid products no Problem
HD192, 192, Omni, Control Surface, Pre, XMON, 192HD AD & DA / Accel Cards, Everything

ALL NEW HD192 AD -DA modification. the difference is incredible... no need to ship the entire unit , fast turn around

inquiry using link above
Repairs of SSL-Neve- Consoles and Repair ALL Modern & Vintage Gear
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bring back the 99.99 joesackic Pro Tools 10 2 10-28-2011 02:18 AM
Bring Loops to Life Video RussUK Virtual Instruments 0 07-22-2009 02:04 AM
need your help to bring back my 002.. nadex 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 02-09-2005 03:49 PM
WAY OT: Bring Back the Magic valvebrother General Discussion 1 01-11-2005 12:03 PM
Bring back the Lexiverb! uno1234 Pro Tools TDM Systems (Mac) 41 06-13-2003 09:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com