Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-04-2012, 07:00 PM
kevinswaim kevinswaim is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Heyworth
Posts: 2
Default Error when trying to start Pro Tools SE

Hello, I just purchased a Fast Track Pro and have problems when trying to start Pro Tools SE.

Here is the error I'm getting:

The procedure entry point ?SetTitle@TApplication@@UAEXABV@basic_string@DU?$c har_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@@Z could not be located in the dynamic link library DFW.dll

The file DFW.dll is in the correct directory.

I'm installing the latest drivers which came on the CD with the Fast Track Pro, 6.0.7.


I'm installing the current version of Pro Tools SE and Pro Tools Essential.

I've got a mouse and a keyboard plugged in to usb ports besides the Fast Track Pro.

My computer is a Dell Inspiron 580, with 6 gig of ram.



Here is the system info:
SiSoftware Sandra

ID
Host Name : XXXXXXXX
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : Dell Inspiron 580
Serial Number : J8Z9PM1
Chassis : Dell Desktop
Mainboard : Dell 0C2KJT
Serial Number : ..CN736040710169.
BIOS : Dell A07 11/13/2010
Intel vPro : 6.00.31.1208
Total Memory : 5.8GB DIMM DDR3

Processors
Processor : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (2C 4T 3.19GHz/3.2GHz, 2.13GHz IMC, 2x 256kB L2, 4MB L3)

Chipset
Memory Controller : Dell Core (Arrandale) DRAM Controller 133MHz FSB, 2x 3GB DIMM DDR3 2x 665MHz (1.33GHz), Integrated Graphics

Memory Module(s)
Memory Module : Elpida EBJ21UE8BDF0-DJ-F 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Elpida EBJ21UE8BDF0-DJ-F 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : Elpida EBJ21UE8BDF0-DJ-F 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)

Video System
Video Adapter : Intel(R) HD Graphics (12 SM4.0 733MHz, 66MB DDR3 1.33GHz 128-bit, Integrated Graphics)

Graphics Processor

Storage Devices
Seagate ST3750528AS (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm) : 699GB (C:)
HL-DT-ST DVD+/-RW GH50N (8.4GB, SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : 8GB (D:)

Logical Storage Devices
RECOVERY : 10GB (NTFS)
OS (C:) : 689GB (NTFS) @ Seagate ST3750528AS (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm)
Pro Tools SE (D:) : 8GB (CDFS) @ HL-DT-ST DVD+/-RW GH50N (8.4GB, SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Dell H57 LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : T2 87-21
Audio Device : Creative Labs Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
Disk Controller : Dell P55/PM55/3400 4 port SATA IDE Controller
USB Controller 1 : Dell P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
USB Controller 2 : Dell P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Printer : HP LaserJet M1319f MFP (600x600, USB)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer : Canon iP4800 series XPS (USB, Colour)
Printer : Canon iP4800 series (USB, Colour)

Network Services
Network Adapter : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet (Ethernet, 1Gbps)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Home 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 4.8

I've tried uninstalling and reinstalling everything at least 3 times, still the same error.

I also tried installing it on another computer running Windows XP, and it gives the same error.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2012, 08:41 PM
kevinswaim kevinswaim is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Heyworth
Posts: 2
Default Re: Error when trying to start Pro Tools SE

Ok, found the problem with the help of the Avid support folks. First, I installed both Pro Tools SE and also Essential, because both discs came with the product. It turns out, you can only install one. There was a conflict with the dfw.dll file apparently since they were both installed.

So, if anyone else has this problem, here's the resolution. Uninstall both. I did this by using the install cd's and selecting uninstall.

Then, follow these instructions.

To delete Pro Tools preference files in Windows 7:

* Go to your Start menu and click on Computer.
* Double-click on the C: drive.
* Double-click on Program Files.
* Go to the Common Files folder.
* Go to the Digidesign folder.
* Go to the DAE folder.
* Right-click on the DAE Prefs folder and delete it.
* Go back to your C: drive.
* Double-click on Users.
* Double-click on your user name.
* Go to the AppData folder.
* NOTE: If the Appdata is not showing, click on Organize and choose 'Folder and Search Options'.
* Click on the View tab.
* Select 'Show Hidden Files and Folders'.
* Click Apply and OK. AppData should now be viewable.
* Go to the Roaming folder.
* Right-click on the Digidesign folder and delete it.


Then, install either one or the other. I did Pro Tools SE and it now starts successfully.

Thanks, Avid support!!!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools gives me an error and wont start RBM01991 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 02-05-2011 02:33 PM
Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears larsmeijer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 34 02-12-2010 04:48 PM
Pro-tools wont start error 1115 d3drocks 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-01-2008 06:28 PM
Help Pro Tools will not start: error -36 while initializing megalaser Pro Tools M-Powered (Mac) 1 04-07-2007 09:38 AM
Please Help: Error #0 on Pro Tools Start-up RichAucoin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-29-2005 02:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com