Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-10-2010, 02:37 PM
1m1 1m1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 740
Default MADI box recommendation please

I didn't get any replies in the TDM forum so I thought I'd try my luck here with this question...

I'm looking at getting an interface to connect to a Euphonix console and am wondering which way to go—Avid's new MADI box or the SSL XLogic Delta Link. Anyone have any experience with this and a recommendation?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2010, 03:26 PM
BradLyons BradLyons is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,985
Default Re: MADI box recommendation please

There are pros and cons to each, the biggest point is that with the AVID box you have full AVID support where with a non-AVID box----well you're up the creek if there is an issue. In other words, AVID will not support you. The SSL box is a great solution for less money (off the top of my head here) and well, their stuff has always proven to be wonderful for the money!
__________________
Thank you, Brad Lyons
GC PRO- Pro Accounts Manager
(404)844-9758
blyons@gcpro.com
www.theaudioprofessional.com
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2010, 05:38 PM
clint bennett clint bennett is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Los Angeles
Posts: 95
Default Re: MADI box recommendation please

I'm pretty sure the Avid MADI box also does real time SRC (which for some is a really big benefit), whereas the SSL does not.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2010, 06:08 PM
BradLyons BradLyons is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,985
Default Re: MADI box recommendation please

Correct, Clint.
__________________
Thank you, Brad Lyons
GC PRO- Pro Accounts Manager
(404)844-9758
blyons@gcpro.com
www.theaudioprofessional.com
Reply With Quote
  #5  
Old 10-11-2010, 01:17 AM
1m1 1m1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 740
Default Re: MADI box recommendation please

Thanks for the info guys.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-11-2010, 03:27 AM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,091
Default Re: MADI box recommendation please

I know one place with the SSL box and it gets it's knickers in a twist going into their AmS/NEVE Digital desks occasionally.
If you get the avid box - it's far easier to jump up and down and have a tantrum if it doesn't work - rather than get the "not supported" shrug

Cheers
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
  #7  
Old 10-12-2010, 08:59 AM
budster budster is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 281
Default Re: MADI box recommendation please

We have had an SSL Delta Link for 3 years now with a System 5 console. For the most part, it had been great. Pull ups and pull downs can some times be a bit dicey however.

Buddy
Reply With Quote
  #8  
Old 10-12-2010, 12:05 PM
Doug the Brit Doug the Brit is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: California
Posts: 64
Default Re: MADI box recommendation please

The Digi unit is nicely thought out.

Unfortunately there is an issue in v8.xx software that prevents me from deploying the units as I had hoped. They are sitting in a stack outside my office.

-Doug
Reply With Quote
  #9  
Old 10-12-2010, 12:08 PM
1m1 1m1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 740
Default Re: MADI box recommendation please

Quote:
Originally Posted by Doug the Brit View Post
The Digi unit is nicely thought out.

Unfortunately there is an issue in v8.xx software that prevents me from deploying the units as I had hoped. They are sitting in a stack outside my office.

-Doug
Do you mind describing the issue? And you are using 8.1cs1? Thanks
Reply With Quote
  #10  
Old 10-12-2010, 01:00 PM
Doug the Brit Doug the Brit is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: California
Posts: 64
Default Re: MADI box recommendation please

There are two issues...

1. A bug that relates to overlapping disabled outputs that kills a workflow between editorial and mix stage.

2. Slow lock times under P2 control when recording to fibre channel storage. Local storage is fine.

The propblems exist with all flavors of v8.xx that we have tried.

-Doug
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD MADI Supports Frame Pattern MADI ??? misterGOLD Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 02-11-2014 12:43 AM
S3L and madi klaukholm VENUE Live Sound Systems 1 10-08-2013 01:50 PM
AVID MADI - connect 2 MADI units? smc917 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-25-2011 03:38 PM
MADI Connectivity delaplanemusic Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 07-02-2011 03:53 PM
HD PCIe with SSL Delta link MADI HD Alpha link MADI AX Juraj Bernáth Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 09-10-2009 08:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com