Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-25-2010, 05:27 AM
Chuck1073 Chuck1073 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: No. Stonington, CT USA
Posts: 152
Default General PC question - Non Pro Tools

Just a quick question for the panel.

I've got a Emachines PC (my wifes) that suddenly had taken to getting stuck on the bios splash screen...won't boot to windows. It will go into the bios when asked...but more slowly than usual.

I'm guessing the mobo is [bleep][bleep][bleep][bleep]e. Good guess?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2010, 08:48 AM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: General PC question - Non Pro Tools

If you're booting and getting to BIOS, it's likely not the motherboard, ram, CPU, or power supply.
My guess is drive related. Either it's physically failing, or the file system/OS has gotten buffed up.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2010, 10:21 AM
Chuck1073 Chuck1073 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: No. Stonington, CT USA
Posts: 152
Default Re: General PC question - Non Pro Tools

That was my first guess too. It's just actling differently than any drive failure I've seen before.

Thanks for your help!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-25-2010, 01:07 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,504
Default Re: General PC question - Non Pro Tools

Put in a bootable CD and see what happens. Tell the bios to boot from it.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2022 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 09-26-2010, 04:43 AM
Chuck1073 Chuck1073 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: No. Stonington, CT USA
Posts: 152
Default Re: General PC question - Non Pro Tools

After replacing the C drive it looks like it may be the mobo now. Where before I could boot from an optical drive...and was about to yesterday to re-install Windows....now Im getting an error message saying that the optical drive failed...."check cable". Swapped out cables and optical drives....same outcome. Noticing that the heatsink on the chips set feels abnormally hot too.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-26-2010, 09:02 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,449
Default Re: General PC question - Non Pro Tools

Are you getting any boot signals? Usually a single beep means all is good, but more than 1 beep is often a signal of a problem(not sure if you could find out on that old beast). Another possibility, the CMOS battery might be dead(its up to you whether you want to sink any more money into it).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 09-26-2010, 03:05 PM
Chuck1073 Chuck1073 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: No. Stonington, CT USA
Posts: 152
Default Re: General PC question - Non Pro Tools

There's no speaker hooked up on the mobo itself....battery's OK as the bios holds settings, time/date and so on.

The mobo's just on it way out.

No biggie. For an Athon 64/DDR 800 board I can fix it all for about 30-bucks thru Newegg. Dunn an Dunn.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
General Pro Tools LE 8 Question - What kind of interface should I get? slavestate 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 01-03-2013 09:03 AM
General Venue Automation Question - (Maybe dumb question) TwoPort VENUE Live Sound Systems 5 12-21-2007 03:41 PM
General Midi Question and another stupid question... imcivor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-04-2007 03:39 PM
general question? reverieman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-12-2006 11:01 PM
general question HELP 5down1up Digidesign Hardware & Software 8 03-22-2001 07:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com