Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2007, 01:44 AM
georgepeter georgepeter is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 24
Default MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching

I'm running Intel Pro Mac Quad Core. I had to to archive and re-install the system. Upon completion, Pro Tools LE would no longer launch and the lights on the Mbox 2 would no longer light. I downloaded the 7.3.1cs4 upgrade but this did not solve the problem. I know other have had this issue but I cannot seem to find a solution. Any help would be greatly appreciated. As always, these issues come up on Friday after tech-support has closed.

HELP!

Tony
Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-2007, 02:13 AM
Juraj Bernáth Juraj Bernáth is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Prague
Posts: 243
Default Re: MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching

I have very similar problem. When I try to launch Pro Tools, the icon of PT in dock starts jumping but that's all. After few seconds that jumping is over. PT has worked for me very well on this computer with this system. I tried to uninstall PT and install it again with all updates but it didn't help.
__________________
iMac i9 3,6GHz, 80GB RAM, Mac OS 10.15.7, Pro Tools 2020.11, Antelope Eclipse 384
Reply With Quote
  #3  
Old 09-08-2007, 02:14 AM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,598
Default Re: MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching

I would start by clicking on the Compatibility link at the top of the DUC, and see the Compatibility Alert section on that page with the link to the Mac OS X pre-binding script. That would be the most common reason for Pro Tools launch failure.
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #4  
Old 09-08-2007, 03:44 AM
Juraj Bernáth Juraj Bernáth is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Prague
Posts: 243
Default Re: MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching

OK. Thanks! But as I wrote, my Pro Tools worked on my computer. So, I think that problem is elsewhere.
__________________
iMac i9 3,6GHz, 80GB RAM, Mac OS 10.15.7, Pro Tools 2020.11, Antelope Eclipse 384
Reply With Quote
  #5  
Old 09-08-2007, 05:06 AM
Juraj Bernáth Juraj Bernáth is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Prague
Posts: 243
Default Re: MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching

I followed every instruction in that section but it didn't help me at all. Anything else?
__________________
iMac i9 3,6GHz, 80GB RAM, Mac OS 10.15.7, Pro Tools 2020.11, Antelope Eclipse 384
Reply With Quote
  #6  
Old 09-08-2007, 09:16 AM
koka koka is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Serbia
Posts: 270
Default Re: MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching


Hi did you install VMvare Fusion virtual PC machine?

I have same problem after this installation.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-08-2007, 10:04 AM
Juraj Bernáth Juraj Bernáth is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Prague
Posts: 243
Default Re: MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching

No. I do not have this application installed on my computer. But thanks anyway.
__________________
iMac i9 3,6GHz, 80GB RAM, Mac OS 10.15.7, Pro Tools 2020.11, Antelope Eclipse 384
Reply With Quote
  #8  
Old 09-08-2007, 06:13 PM
georgepeter georgepeter is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 24
Default Re: MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching

I tried the pre-binding fix and that DIN NOT clear up the problem.

Any other ideas?

Tony
Reply With Quote
  #9  
Old 09-08-2007, 06:49 PM
hk88 hk88 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Default Re: MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching

I'm having the same strange behaviour, icon bouncing but nothing more happening. I got it after shutting down PT and switching off the 002 by forgetting to unmount the harddrive that was connected to the 002. Uninstalling in both ways and installing again did't help. (Never had this before, PT was always working fine)
Started disk utility and checked permissions, some were wrong so I corrected them-same problem. But a verify of the disk said ther was some damage.... Am working on this now.. What about your disk permissions?
Reply With Quote
  #10  
Old 09-08-2007, 10:14 PM
georgepeter georgepeter is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 24
Default Re: MBox 2 LEDs not working / Pro Tools not launching

Okay, so I reinstalled Pro Tools and it all works again but I no longer have 7.3.1cs3, it's back to 7.1.1. I tried reactivating per email from digi - no go. Man they don't make it easy do they.

Tony
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control 24: Preamps not working and Peak leds are lit at all times andreconde ICON & C|24 2 11-07-2014 04:37 PM
"Pro Tools Application has stopped working" when launching pro tools 10 Kristofr Pro Tools 10 2 05-05-2013 09:31 PM
Mbox 2 input leds turns off whe loading pro tools 8.0.1 jorgercb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-09-2011 04:34 PM
Mbox 2, Leopard 10.5.1, Pro Tools LE 7.4 - Launching Freeze Phunk2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-31-2008 03:57 PM
mbox pro tools launching help bionicmango 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-08-2002 02:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com