Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-24-2004, 12:31 PM
Roshan Roshan is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 2
Default slow playback

okay, so i'm really new to the protools world, so bear with me.
last weekend our band was recorded through a digi 002 rack system.
the files were transferred to my hard drive, and everything seemed fine.
but when i play back the session, the first minute and a half sound fine, but then everything slows down.
the singer's voice gets deeper, and the pitch gets lower, not to mention the tempo of the song slows.
has anyone experienced this before, and is there a way for me to speed everything up?
any help would be appreciated.
thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-24-2004, 01:24 PM
JesseF JesseF is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Queens
Posts: 168
Default Re: slow playback

I never heard of a session slowing down once it had already started, but you should check to make sure that the sample rate mathces that of the original.-
Reply With Quote
  #3  
Old 05-24-2004, 02:07 PM
ricupad ricupad is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Helsinki Finland
Posts: 191
Default Re: slow playback

That's really weird... a possible explanation would be that in the middle of the recording session somebody switched on or off a digital device that was hooked with PT, threfore changing the sync in the middle of a song. That once happened to me, when I was doing some overdubs recording into ADAT and the engineer switched on the computer in the middle of a take, of course everyone noticed it because the basic tracks slowed down, but if you played all at the same time, this might have happened unnoticed.

Unfortunatelly I don't know how to cure the situation. Perhaps dividing the song into two sessions and then trying to convert the sample rate on the other or something, then paste them together again...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-24-2004, 05:11 PM
Roshan Roshan is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 2
Default Re: slow playback

i'm not really worried about that first song, but how can i convert the whole session so the rest of it sounds right?
thanks for your help.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How Can I Slow Down Playback? jtlaurie Pro Tools SE and Essential (Win) 4 02-08-2012 04:42 PM
Slow Playback K3DR Pro Tools M-Powered (Win) 2 11-21-2010 08:05 PM
Very Slow Playback mowgli789 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-26-2010 02:38 PM
slow playback muscmp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-25-2002 11:28 PM
Slow Playback willson General Discussion 2 11-29-2001 04:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com