Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-19-2022, 11:15 AM
cimiotti.recs cimiotti.recs is offline
Member
 
Join Date: Sep 2022
Location: Jackson Heights, NY
Posts: 3
Default Updated Pro Tools not opening old files

Hello Board,

After a year subscription of ProTools Studio came to an end, I decided to switch to the monthly Artist subscription. After updating everything and downloading the new software, my ProTools files are not opening.

Is there an easy fix to this? Do I need to just need to subscribe to "ProTools studio" in order to access all of my files?

Thank you in advance, I apologize if this post is redundant, but the board is a little overwhelming
Reply With Quote
  #2  
Old 09-19-2022, 11:28 AM
lesbrunn's Avatar
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 966
Default Re: Updated ProTools not opening old files

Quote:
Originally Posted by cimiotti.recs View Post
Hello Board,

After a year subscription of ProTools Studio came to an end, I decided to switch to the monthly Artist subscription. After updating everything and downloading the new software, my ProTools files are not opening.

Is there an easy fix to this? Do I need to just need to subscribe to "ProTools studio" in order to access all of my files?

Thank you in advance, I apologize if this post is redundant, but the board is a little overwhelming
Have you tried trashing prefs? That's the first thing to do, and it solves a lot of problems. If that doesn't work, you can submit all your system details, and I'm sure you'll get some help here.
__________________
MSI Pro Z690-A | i712700k @ 5.1GHz | 64GB DDR4 | 8TB NVMe /14TB WD Black | Audient iD14 | PT 2022.7 | Win 11 Pro | Tons of VIs and plugins
Reply With Quote
  #3  
Old 09-19-2022, 12:24 PM
cimiotti.recs cimiotti.recs is offline
Member
 
Join Date: Sep 2022
Location: Jackson Heights, NY
Posts: 3
Default Re: Updated ProTools not opening old files

Thanks for the thought. I tried trashing the preferences and it didn't work. I think that it has something to do with the fact that I downloaded the "Artist" version of ProTools. I am trying to sort it out with Avid Support now. We will see...
Reply With Quote
  #4  
Old 09-19-2022, 02:29 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,448
Default Re: Updated ProTools not opening old files

Quote:
Originally Posted by cimiotti.recs View Post
Thanks for the thought. I tried trashing the preferences and it didn't work. I think that it has something to do with the fact that I downloaded the "Artist" version of ProTools. I am trying to sort it out with Avid Support now. We will see...
Well, I hope support is able to solve your issue, but there is no "Artist" download. There is one installer for all and its the iLok license that tells the software which features to enable. This begs the question: are you able to open Pro Tools(without opening a session)? And, do you always start Pro Tools first, THEN open a session(this is the preferred method).

If you can't open Pro Tools by itself, then its probably an issue with the licensing on your iLok. Open iLok Manager and log into your account, the click on your iLok to show licenses. The two important things here are; do you see a valid license for Pro Tools Artist, and, do you see an expired license for Pro Tools Studio? If you don't see a license for Artist, look under the "Available" tab(if you find it there, drag it onto your iLok). If you do see an expired license for Studio, right-click and de-activate it(if the software sees an expired license, it won't look for a current license). Let us know what happens
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 09-20-2022, 07:39 AM
cimiotti.recs cimiotti.recs is offline
Member
 
Join Date: Sep 2022
Location: Jackson Heights, NY
Posts: 3
Default Re: Updated Pro Tools not opening old files

This totally fixed the issue.

I initially tried to open files from the first pop up screen in protools.

After reading your post, I just opened a new session, and then opened my old session files from there.

Thank you for taking the time to respond to my post. I was pulling my hair out yesterday, and this fixed everything!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yosemite updated now Pro Tools won't open 96 kHz files LOFC Pro Tools 11 13 08-25-2015 08:09 AM
Opening old Pro Tools files (What type are they?) benwplj General Discussion 33 05-17-2011 12:32 AM
Problems opening Pro Tools 8 files in 7.4 stonefree 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-23-2009 01:51 AM
Opening Existing Files on Pro Tools stevviej20 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-28-2007 07:13 AM
Opening Mac audio files on my pro tools pc. JOHN9 Pro Tools TDM Systems (Win) 2 11-15-2005 08:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com