Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-02-2022, 09:45 AM
ZerglingPhilosophy ZerglingPhilosophy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2022
Location: USA
Posts: 48
Default What good is "Save Copy In..." options "Session Plug-in Settings Folder" and "Root"?

According to the manual

Session Plug-In Settings Folder (Sessions Only)
When this option is selected, the session’s Plug-In Settings folder is copied to the new location. The references to these settings in the session are redi- rected to the copied settings files.

Root Plug-In Settings Folder (Sessions Only)
When this option is selected, the contents of the root-level Plug-In Settings Folder are copied into a folder named Place in Root Settings Folder, indi- cating that these files will need to be moved to the root level plug-in settings folder on the destination system before you can use them. The references to these settings files in the session are not redirected to point to the copied files.

When would we actually use this?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-02-2022, 03:43 PM
nednednerb's Avatar
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 586
Default Re: What good is "Save Copy In..." options "Session Plug-in Settings Folder" and "Roo

They already wrote most of the answer here:

http://duc.avid.com/showthread.php?t=177163

Basically, IF or WHEN you move sessions to a new computer, or plug-in settings from an old session to your current one, this comes into play.

It is possible to, say, have your default presets in your own computer's "root plug in settings folder" but if someone on another computer sent you a session and they saved their project settings (properly), you could import data from that session (without opening the session), including the presets/settings that other computer carried along in the Session Settings Folder (i.e. without sending their own root settings in entirety).

So there are reasons to do this, but for specific workflows.

If you are always on your own computer and you never share sessions with anybody, put every preset you want to recall in your root.... probably. Someone else might tell you there is sometimes a reason to do it even if it's just your computer, but at least the reasons I gave above indicate why it might be useful to separate the settings folders.
__________________
___
>> me: nednednerB //
||main gig: editing audio voiceovers & testing software | 2nd gig: music software tutoring | hobby: electronic music //
||software: Ventura 13.4 | PT Studio 2023.6 | Ableton Live 11 | iZotope RX, Ozone, Neutron | Arturia Pigments | Auto-Tune | Dubler2 //
||system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) 10-Core-i9 | 128GB-DDR4 | 5700-XT-16GB | OWC Thunderbolt Hub and Thunderbolt 3 Dock //
||devices: Focusrite Clarett 2Pre | some AT condensers | SM58 | Ableton Push 2 | 32" 4k LG display | Sennheiser HD 600 HP //
||automation: SoundFlow | Stream Deck+ | Keyboard Maestro | SteerMouse | MacOS Shortcuts //
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Save plugin settings to session folder"...and repeat? [solved] Ticker Pro Tools 12 3 07-12-2021 08:10 PM
"Digidesign Midi I/О" in "ProTools 10HD" in "OSX Maverics" electra1006 MIDI 0 06-18-2018 05:46 AM
"cannot save "XXXXXX" because while translating I/O settings" tdawgg Pro Tools 10 14 10-26-2013 02:27 PM
Save as > "Could not 14404 because File or folder not found (-43) while opening "..." Elias Stiza 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-10-2012 07:06 PM
Import session data... please break out "plug in settings" and "plug in automation" yeloocevad Pro Tools TDM Systems (Mac) 19 10-05-2011 01:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com