Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-09-2012, 11:42 AM
slaterweezer slaterweezer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 14
Default EQ3 Not recalling/saving settings

Hi,

Today I have discovered a terrifying issue on my pro tools rig and cannot find anything online which suggests anyone has had the same problem since an issue with Ptools 6.9 where HF and LF Q and gain settings weren't being saved.

I run an HD3 PCIe, on a 2007 Mac Pro quad 2.66 mac. One 96i/o with an apogee Trak2 connected optically and an 888 via the legacy port.

I've been using pro tools for 15 years and consider myself a fairly competent user both operationally and also technically in terms of maintaining the systems I run.

My system runs HD V8.1.1 and has 2 admin logins for myself and the guy I share my studio with.

My login has been prone to an increased number of crashes over the last few months and the intention was to perform a fresh install but last week I discovered a worrying issue that has scared the c**p out of me.

I have noticed on a number of sessions of late that I've had a number of Digi EQ3 7band eq's with no settings. I didn't think much initially... I thought perhaps I had just put one on and been distracted... that is until last week.

I had used an EQ3 7band to dull down a drum bus and turn it down 2db at an a&r guys request. I sent an updated mix the next day and he asked if I had turned the drums back up. I assured him I hadn't but when I went back, I fount the EQ had reset (zero'd) itself. I looked across the session and 3/4 of the EQ3 7bands had done the same thing... I had to go back to much earlier sessions to find the settings and whilst I couldn't use the session import function to just import the settings, it would let me import the settings if I imported both the channel's inserts and the settings to my destination track.

As it turns out I am in the studio today loading up sessions where mixes have been approved but I need to deliver stems for my completion fee to be processed and it turns out 3/4 of the EQ3 7 Band eq's I've been using on at least the last 2 albums I have mixed have been reset at some point in the process... whether this is a result of crashes or what I cannot tell but it is one of the most worrying things I have ever seen.

Unfortunately I use the EQ3 7band for almost all my basic eqing and is a go-to for subtractive "cleaning up" eqing. In a lot of cases it isn't doing much... just a little filtering so whilst it's worrying to see that I haven't noticed the processing going during the mixes, it's also subtle stuff that mentally, once I've "tidied" the sound I somewhat "write it off". To see so many of these settings gone is frightening.

My system runs OS10.6.8, ptools HD 8.1.1, The version of EQ3 I have is 8.0

Any help would be hugely appreciated.

cheers

Richard
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recalling settings from track Gonk Eleven Rack 2 09-02-2013 01:25 PM
TC VSS3 TDM not recalling settings JSR Pro Tools TDM Systems (Mac) 42 09-09-2012 09:35 AM
Saving or recalling Midi CC values pasanta Virtual Instruments 0 09-13-2010 01:24 PM
PQ User settings not recalling noclevername VENUE Live Sound Systems 6 06-21-2010 08:20 AM
FilterBank settings not recalling? Eric Lambert Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-13-2002 12:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com