Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-20-2010, 07:36 AM
tylerlshannon tylerlshannon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Washington, DC
Posts: 9
Default PTLE 8.0.3 - spinning beachball whenever changing buffer settings

I'm attempting to run 8.0.3 on a new iMac 27 inch and mbox2 mini. I've gotten sessions to open, but no audio comes out. When I attempted to change the buffer settings, i got a spinning beach ball and PTLE was completely frozen.

This happens every time I launch protools, including when I do not open any session and instead go straight to the playback engine menu, so it is not dependent on any external hard drive settings or anything (although I've tried sessions on both the internal drive and external, just to check). I've tried changing the buffer, the processor number, the processor utilization, and the RTAS error warnings checkbox (i'm not on that computer so I can't remember the exact names). As soon as I select any of the options, the cursor starts spinning, and I have to force quit PTLE. I even tried waiting 20 minutes to see whether it would finally do something, just in case.

All of this occurred on a brand new iMac out of the box with no other applications installed, using the 8.0.3 full download installer, and with no 3rd party plug-ins. I've tried to go through every step of the general troubleshooting page including:

turning off sleep, bluetooth, display dimming, airport, firewire networking, and spotlight indexing
installing the latest pace drivers
deleting the preferences, repairing permissions, deleting the databases and volumes folders
deleting the coreaudio prefs
uninstalling PTLE and reinstalling it (three times, and the last time I did not install any of the coreaudio extensions)
using a different user account.

My setup is the new 27 inch iMac with 4gb of ram and the core i7 processor, running 10.6.2 and all the latest updates. Any advice? Next steps? I've attempted to search the forums for answers to this, but so far I've found no one who appears to be having a problem like this.

On my old macbook pro, this was all running perfectly fine. Sigh... Thanks for any help anyone can provide.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-21-2010, 07:16 AM
tylerlshannon tylerlshannon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Washington, DC
Posts: 9
Default Re: PTLE 8.0.3 - spinning beachball whenever changing buffer settings

Looks like I am indeed the only one with this issue. Can any one point me in the direction to the number for tech support?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-21-2010, 10:43 AM
srslab srslab is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Aurora, Colorado
Posts: 117
Default Re: PTLE 8.0.3 - spinning beachball whenever changing buffer settings

Try the online Chat

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=259975
__________________
James Shelby
SRS Labs
Aurora, Colorado
Reply With Quote
  #4  
Old 01-21-2010, 11:30 AM
tylerlshannon tylerlshannon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Washington, DC
Posts: 9
Default Re: PTLE 8.0.3 - spinning beachball whenever changing buffer settings

Awesome, thanks for the link.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-21-2010, 02:21 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,828
Default Re: PTLE 8.0.3 - spinning beachball whenever changing buffer settings

Quote:
Originally Posted by srslab View Post
Online chat is NOT for Tech Support! It's only for customer service issues.

If you want tech support in the U.S. call 1.650.731.6100 or go to theTech Support Request Form to submit an email request.

There is a known issue with these i7 iMacs that we're investigating - at the moment there is no clear solution.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #6  
Old 02-13-2010, 09:01 AM
michel_poiccard michel_poiccard is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default Re: PTLE 8.0.3 - spinning beachball whenever changing buffer settings

same spinning beachball with the new iMac 27'' core i5 with mBox 2 and ProTools LE 8.0.3 & 8.0.3pr !
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spinning beachball ? albee1952 Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 03-31-2010 01:35 PM
spinning beachball when I hit record beefstew Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 04-24-2007 02:40 AM
Spinning BeachBall After Recording colinx1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 01-19-2005 08:11 PM
DP and spinning beachball audiobrad Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-14-2005 08:45 AM
Spinning Beachball..... dropking Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 10-10-2004 12:09 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com