Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 05-03-2009, 08:27 PM
Angelo of Onello Angelo of Onello is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: New Jersey
Posts: 107
Question Sync issue, pro tools MIDI and MIDI controller, timing issue

hey everyone. so i'm using my new Akai MPK 49 w/ Pro Tools LE 7.3.1 and i'm having a bit of a Sync issue. especially noticed while using the built-in Arpeggiator on the MPK 49. i set the pro tools tempo to "131" and then set the tempo on the MPK 49 to "131" but when i record the arpeggiation, it's slightly off time. as in it's not perfectly set to the grid in protools, even when i slide the notes as a whole to match at the starting bar, they're less and less in sync as the timeline progresses.

my MPK49 is set to "internal" midi clock (otherwise the arpeggiator doesnt work)

in Pro Tools -> Setup -> Peripherals, Machine Control:
MIDI Machine Control (Master) is 'Enabled' and set to the Akai MPK49, Port 1

in Pro Tools -> Setup -> Peripherals, Synchronization:
MTC Reader Port: Akai MPK 49, Port 1
MTC Generator Port: Akai MPK 49, Port1

in Pro Tools -> Setup -> MIDI --> MIDI Beat Clock:
Enabke MIDI Beat Clock for...(is checked), and Akai MPK49, Port 1 is selected

can anyone help me out trying to get the arpeggiation to be exactly on time ? thanks.
- Angelo
__________________
- Angelo
-----------
Pro Tools 9.0.5
Digi 002 Mixer Console
Mac Book Pro 2.33
Snow Leopard
www.blitzvixen.com
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Timing Issue On Midi Tracks After Upgrade from Pro Tools M-Powered 8.0.4 to 8.0.5 skegeemann1 Pro Tools M-Powered (Win) 0 04-26-2011 02:44 PM
MIDI timing issue PT9? antidogmatiq Pro Tools 9 3 04-22-2011 09:16 AM
Midi Timing Delay Sync Issue: MTC Sync daysean 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 01-22-2007 11:48 AM
MIDI timing issue with 7.3? Rammelt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-12-2006 12:58 AM
midi timing issue in 6.8 and 7 SBishop Pro Tools M-Powered (Win) 0 12-03-2005 06:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com