Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 03-29-2023, 07:47 AM
SonicSloth SonicSloth is offline
Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: Burbank, CA
Posts: 32
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Thanks for all this Luke - Just popping in with a quick feature request if I might!

I'd love to be able to customize the dim/cut/ref function of the SD+ rotary knob. For instance, I'd like a push-in to go to reference, as opposed to cut. Maybe a small thing, but would be awesome. (Would also be great to assign a knob to a mic input - although I've got this working via midi right now).

If there's already a way to do this and I'm just blind, my apologies!

Thanks again for creating this insanely useful integration.
Reply With Quote
  #22  
Old 03-29-2023, 03:48 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Quote:
Originally Posted by SonicSloth View Post
Thanks for all this Luke - Just popping in with a quick feature request if I might!

I'd love to be able to customize the dim/cut/ref function of the SD+ rotary knob. For instance, I'd like a push-in to go to reference, as opposed to cut. Maybe a small thing, but would be awesome. (Would also be great to assign a knob to a mic input - although I've got this working via midi right now).

If there's already a way to do this and I'm just blind, my apologies!

Thanks again for creating this insanely useful integration.
Feature request noted :)

You’re correct that SD+ knob actions can’t be customized. You can do this with a Surface Dial though should you feel like adding one to your setup. There’s no fundamental reason why the SD+ support can’t, just haven’t had time to implement.
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
  #23  
Old 04-12-2023, 11:29 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,270
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Noticed last night that the dial only goes to -40 and then just to <-40. Is that a limitation of the information coming back from DADman?
__________________
Pro Tools Ult 2024.6, HDX 2, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, Fire Max11 x 2, Dock, iPad Air5 Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.7RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3
Reply With Quote
  #24  
Old 04-12-2023, 12:03 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
Noticed last night that the dial only goes to -40 and then just to <-40. Is that a limitation of the information coming back from DADman?
Your intuition is correct. :)
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
  #25  
Old 07-07-2023, 08:04 AM
cantfindabed cantfindabed is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: LA
Posts: 9
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Hi! Thank you so much for this. I have been struggling without the availability of the DadMOM. Been waiting for the last year and just got a stream deck and found your plugin.

I am having issues, though. I can get the functionality to work on the stream deckXL that I have, DadMan seems to crash every time. Am I missing something?
Reply With Quote
  #26  
Old 07-07-2023, 03:38 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Quote:
Originally Posted by cantfindabed View Post
Hi! Thank you so much for this. I have been struggling without the availability of the DadMOM. Been waiting for the last year and just got a stream deck and found your plugin.

I am having issues, though. I can get the functionality to work on the stream deckXL that I have, DadMan seems to crash every time. Am I missing something?
Try disabling WiFi. This is something I need to look into, I have an idea how to fix it.
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
  #27  
Old 07-09-2023, 09:40 AM
remainanon remainanon is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 141
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Hi Luke -

What a cool thing. I use my SD+ with soundflow - which possibly blocks the stream deck software from handling the deck?

(Im only partly dumb about this stuff)

I have MOMs in both my rooms, but I’m really into adding more automation etc and especially having more than 3 source/output buttons.

Is there a way to have it all at the same time??

Cheers
JW


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #28  
Old 07-09-2023, 07:42 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,270
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Quote:
Originally Posted by remainanon View Post
Hi Luke -

What a cool thing. I use my SD+ with soundflow - which possibly blocks the stream deck software from handling the deck?

(Im only partly dumb about this stuff)

I have MOMs in both my rooms, but I’m really into adding more automation etc and especially having more than 3 source/output buttons.

Is there a way to have it all at the same time??

Cheers
JW


Sent from my iPhone using Tapatalk
Soundflow is terrible at aggressively commandeering all devices. It tries to take over all of them (away from StreamDeck's software.) But it IS possible to have both running on the same system. You have to tell Soundflow not to use the streamdeck device you want to use with elgato's software and then that device can be available to the StreamDeck software.

Alternatively, you can use Soundflow's plugin version (that loads through StreamDeck software) and then use the same device for both. Soundflow has instructions on how to do this (you have to first turn off Soundflow's auto take over stuff.)

Better would be for Soundflow not to be so bad but I don't think their developers are going to correct their overstepping of control. I have less kind words about them that would get me banned from these forums because any other company would know better than to do stupid things like this. (Can you imagine installing an app and then it just auto takes over your monitor -- all of them -- instead of making it a preference?)
__________________
Pro Tools Ult 2024.6, HDX 2, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, Fire Max11 x 2, Dock, iPad Air5 Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.7RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3
Reply With Quote
  #29  
Old 07-11-2023, 03:16 AM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
Soundflow is terrible at aggressively commandeering all devices. It tries to take over all of them (away from StreamDeck's software.) But it IS possible to have both running on the same system. You have to tell Soundflow not to use the streamdeck device you want to use with elgato's software and then that device can be available to the StreamDeck software.

Alternatively, you can use Soundflow's plugin version (that loads through StreamDeck software) and then use the same device for both. Soundflow has instructions on how to do this (you have to first turn off Soundflow's auto take over stuff.)

Better would be for Soundflow not to be so bad but I don't think their developers are going to correct their overstepping of control. I have less kind words about them that would get me banned from these forums because any other company would know better than to do stupid things like this. (Can you imagine installing an app and then it just auto takes over your monitor -- all of them -- instead of making it a preference?)
Soundflow also has a MOM emulator now, so you could use that, although I believe it's subscription-only.
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
  #30  
Old 07-11-2023, 07:40 AM
SonicSloth SonicSloth is offline
Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: Burbank, CA
Posts: 32
Default Re: StreamDeck integration with DADman

There’s no subscription specifically for the MOMDeck plugin, but you do need a subscription to soundflow, and then you have to pay $70 for the MOMDeck software… Curious how they get away with that without pissing off DAD.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DADman question... JR Fountain Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 05-07-2021 04:58 PM
DADMan outputs Goombot Pro Tools 7 04-22-2021 08:27 PM
DADMan 2.1 routing out of Mac Goombot Pro Tools 2020 3 10-21-2020 08:08 AM
DADman disconnects pkingduk Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 12 07-26-2020 04:22 AM
DADMan goes wonky Jared_TL Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 12-29-2019 01:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com