Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-11-2022, 06:04 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default StreamDeck integration with DADman

I've been working on a StreamDeck plugin for DADman, allowing a StreamDeck to emulate a MOM.

Download at https://www.lukktone.com/download/MO...DeckPlugin.zip.

__________________
https://lukehoward.com/

Last edited by LukeHoward; 04-18-2023 at 09:51 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-15-2023, 10:59 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default Re: StreamDeck integration with DADman

New features since I last posted:
  • Virtual MOM support, you can map as many MOMs as you have network interfaces (or aliases) to any combination of StreamDecks. A StreamDeck XL, for example, can comfortably display two MOMs (and uncomfortably display three) on a single StreamDeck profile.
  • Support for Microsoft Surface Dial and nOb control rotary encoders
  • Support for StreamDeck 6 software and StreamDeck+ rotary encoder
  • Customisation of keycaps per instance, instead of per MOM
  • Per-layer customisation of keycap colours
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2023, 02:05 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,270
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Since Luke has officially announced it, for any MTRX users, this is fantastic. Better than the Digital Audio Denmark's MOM since you can actually label the buttons (and the hardware controller is less than 1/3 the cost.)

It is what you make of it.
__________________
Pro Tools Ult 2024.6, HDX 2, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, Fire Max11 x 2, Dock, iPad Air5 Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.7RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3
Reply With Quote
  #4  
Old 03-16-2023, 04:17 AM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default Re: StreamDeck integration with DADman

I should add, it's not supported in the slightest by either DAD or Avid, and it was never my intention to compete with sales of the MOM or Avid's own control surfaces. The MOM has great haptics and can be placed anywhere you have an Ethernet cable. Having said that, there are plenty of deployments of MOMStreamDeckPlugin and it continues to improve with user feedback.
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2023, 03:05 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,270
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Seems version 120 broke something on the dial display. Ref, Dim, Mute/Cut don't update correctly to show the status. (The function still works though)

Love the customizable key caps. Shame that they can't do icons though (The text "headphones" doesn't exactly fit a key )
__________________
Pro Tools Ult 2024.6, HDX 2, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, Fire Max11 x 2, Dock, iPad Air5 Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.7RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3

Last edited by BScout; 03-16-2023 at 03:22 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-16-2023, 03:11 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
Seems version 120 broke something on the dial display. Ref, Dim, Mute/Cut don't update correctly to show the status. (The function still works though)

Love the customizable key caps. Shame that the can't do icons though (The text "headphones" doesn't exactly fit a key )
Sorry about that, I’ll take a look when I get into the studio. Icons, let me think about it :)
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 03-16-2023, 03:22 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,270
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Also, just a thought, with all those dials on the StreamDeck +, is it possible to make "Layers" a dial too so you can rotate through the 4. Would free up a key.

(It would be helpful if elgato had something like the "hotkey" option for the dials to allow the "Keys" actions to be dragged to a dial but alas... I thought their latest update would expand the functionality of the dials more.)
__________________
Pro Tools Ult 2024.6, HDX 2, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, Fire Max11 x 2, Dock, iPad Air5 Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.7RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3
Reply With Quote
  #8  
Old 03-16-2023, 03:31 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
Also, just a thought, with all those dials on the StreamDeck +, is it possible to make "Layers" a dial too so you can rotate through the 4. Would free up a key.

(It would be helpful if elgato had something like the "hotkey" option for the dials to allow the "Keys" actions to be dragged to a dial but alas... I thought their latest update would expand the functionality of the dials more.)
It's up to a plugin whether an action supports keys or dials (or both), for now my priority was just getting the volume encoder working.

I did actually implement the layer dial but decided not to release it because it only worked clockwise: the MOM protocol only has an "advance layer" message, not one for returning to the previous layer. So it would be non-intuitive (yes, you can return to the previous layer but advancing N-1 layers, but this is fragile and could easily get out of sync with the DADman profile).
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 03-16-2023, 04:03 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,270
Default Re: StreamDeck integration with DADman

That makes sense.
__________________
Pro Tools Ult 2024.6, HDX 2, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, Fire Max11 x 2, Dock, iPad Air5 Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.7RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3
Reply With Quote
  #10  
Old 03-16-2023, 06:15 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,246
Default Re: StreamDeck integration with DADman

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
Seems version 120 broke something on the dial display. Ref, Dim, Mute/Cut don't update correctly to show the status. (The function still works though)
Apologies for this regression, my QA team (i.e. me) let me down Fixed in build 121.
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DADman question... JR Fountain Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 05-07-2021 04:58 PM
DADMan outputs Goombot Pro Tools 7 04-22-2021 08:27 PM
DADMan 2.1 routing out of Mac Goombot Pro Tools 2020 3 10-21-2020 08:08 AM
DADman disconnects pkingduk Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 12 07-26-2020 04:22 AM
DADMan goes wonky Jared_TL Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 12-29-2019 01:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com