Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-18-2012, 12:40 PM
mjproc mjproc is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Norway
Posts: 7
Default Control 24 Fader 9-16 stuck at max + +

Hi

1st post, and already asking for help.....

I bought a 2nd hand Control 24 the other day, with known defects. Got it cheap

I´m trying to find the problem, but need som advice and help. Hope some1 can get help me..

On power on, the faders clicks, and fader 9-16 immediate goes to the top, the rest resets to lowest position. When offline, faders 9-16 allways returns to top if manually forcing them to any other positions.

The "Scribble strips" is not showing any info, neither does the ch select button light up. I´ve checked the 3pin connector in the psu. Pressing utility works, but I cannot read any info, thus not possible to run any diagnostics.

Diode D5 in the cub board blinks. Anyone have any info on these diodes? there are 4 diodes on the cub board, I guess this is a diagnostics for the status of these leds...

I can connect to protools and use many of the features, transport, faders 1-8 + 17-14 (some faders are a bit "nervous")

The analogue section seem to work (not tested audio....ad I don´t plan to use audio through the console)

I´ve replaced C20 on the power supply, and measured all voltages (tho not under load)
EDIT: All voltages are correct when the unit is on. No voltage drops, so I guess the psu is ok...

The previos owner told me that a tech told him he had to replace 1 of three boards,,,,, I´m not sure what board this could be.....

Best regards
Ole Peder, Norway
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2012, 12:03 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,696
Default Re: Control 24 Fader 9-16 stuck at max + +

Hi,

The whole board is cabled together with ribbon cables and push connections and they can easily come lose or not connect well.

I did a post re fixing jumping faders a while back which will give you an idea of how to clean and check all cables and connections etc. and also give the power supply a good clean on the connections.

If the power supply is a Skynet one you can send it to skynet for a service/fix for reasonable $$$

I guess its a fader board you need. there are 3 boards One for each bank of 8 faders etc.

my previous post for reference...

http://duc.avid.com/showthread.php?t=322252


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2012, 02:30 AM
Weird Audio Weird Audio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: usa
Posts: 99
Default Re: Control 24 Fader 9-16 stuck at max + +

The faders are supposed to click , this is normal.
Because you are having issues with the entire strip it is not the fader I would imagine. but if the rest work well I would expect your problem to be near the input of either the power or the digital info being sent through .
Since it is not showing any info at all for either it is before the scribble strip and or fader . Reseating click plugs fixed a issue for me give it a try.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-20-2012, 05:08 AM
mjproc mjproc is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Norway
Posts: 7
Default Re: Control 24 Fader 9-16 stuck at max + +

Thanks for the replies.

I´ve checked all the connections quite a few times.... As there are 3 boards for the scribble strips, and none shows any info,,,, My immediate thought goes to the controller. In my mind that is the CUB board... is it?

I´ve contacted Avid through a local dealer, to hopefully get spare parts....

If i.e. you have a badly connected dc plug to one of the internatl boards, and gently tap it with a "insulated tool", and the power is again going to the board,,,, will the board immediately "work" og do I need to shut down the unit to get it properly started? (pardon my english,,,, I tried to explain as good as I can...)

Brgds
Ole Peder
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fader stuck and midi lag DAPianist Pro Tools 10 4 06-24-2013 07:34 PM
Send fader stuck smpkeys Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 03-25-2010 10:24 PM
Stuck 002 fader problem Lexvortex 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-12-2006 05:01 AM
C24 Stuck Fader Greene Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-04-2003 09:00 AM
Stuck fader Greene ICON & C|24 0 08-02-2003 08:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com